topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig ravioli

Krämig ravioli

med champinjoner, basilika och spenat

Skapa magi i köket med endast 8 ingredienser - vi visar dig hur i detta snabblagade recept. Starta med vitlöksstekt svamp och komponera enkelt ihop en krämig sås med delikata smaker att sleva över de ricotta och spenatfyllda raviolikuddarna. Toppa med färsk basilika och smakintensiv hårdost som gör middagen till en gastronomisk höjdpunkt i veckan.

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Vegetarisk
Lättlagad
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

60

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

4

Grönsaksbuljong

200

Champinjoner

2

Vitlöksklyfta

250

Ravioli med ricotta och spenat

½

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

1

Basilika

20

Finriven ost

Ingår inte i din leverans

½

Vatten (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)148 kcal
Energi (kJ)621 kJ
Fett11.85 g
varav mättat7.2 g
Kolhydrater2.64 g
varav socker1.8 g
Protein4.94 g
Salt1 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Koka upp vatten* i en vattenkokare. Skiva svamp tunt.Finhacka eller pressa vitlök. Skölj och grovhacka spenat.

Koka ravioli
2

Häll det kokande vattnet* i en stor kastrull och tillsätt ravioli och en nypa salt*. Koka i 4-5 min tills 'al dente'. Spara lite pastavatten* [1/2 dl | 1 dl] och häll av resten. Lägg tillbaka ravioli i kastrullen och ringla över olivolja*.

Fräs svamp
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Fräs svamp med en nypa salt* i 3-4 min tills den börjar mjukna. Tillsätt vitlök och fräs i ytterligare 1 min.

Koka sås
4

Tillsätt crème fraiche [1/2 paket, 2P], grönsaksbuljong, spenat och lite av det sparade pastavattnet - tillsätt lite mer vatten om du vill ha en tunnare sås. Krydda med en nypa salt* och en generös nypa peppar*.

Hacka basilika
5

Grovhacka basilika.

Servera
6

Fördela ravioli och krämig sås mellan era tallrikar. Toppa med riven ost och basilika, och hugg in.