HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKrämig Ravioli
topBanner
Krämig ravioli

Krämig ravioli

med champinjoner, basilika och spenat

Skapa magi i köket med endast 8 ingredienser - vi visar dig hur i detta snabblagade recept. Starta med vitlöksstekt svamp och komponera enkelt ihop en krämig sås med delikata smaker att sleva över de ricotta och spenatfyllda raviolikuddarna. Toppa med färsk basilika och smakintensiv hårdost som gör middagen till en gastronomisk höjdpunkt i veckan.

Taggar:VegetariskSnabbLättlagadUnder 650 kcal
Allergener:selleriäggglutenmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

60 g

Spenat

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

200 g

Champinjoner

2 st

Vitlöksklyfta

75 g

Ravioli med ricotta och spenat

(Innehållerägg, gluten, mjölk)

1 portionspåse

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

½ dl

Basilika

Finriven ost

(Innehållerägg, mjölk)

Ingår inte i din leverans

Vatten* (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)621.1775 kJ
Energi (kcal)148.465 kcal
Fett11.848 g
varav mättat7.2 g
Kolhydrater2.6352 g
varav socker1.8 g
Protein4.944 g
Salt1 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp vatten* i en vattenkokare. Skiva svamp tunt.Finhacka eller pressa vitlök. Skölj och grovhacka spenat.

2

Häll det kokande vattnet* i en stor kastrull och tillsätt ravioli och en nypa salt*. Koka i 4-5 min tills 'al dente'. Spara lite pastavatten* [1/2 dl | 1 dl] och häll av resten. Lägg tillbaka ravioli i kastrullen och ringla över olivolja*.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Fräs svamp med en nypa salt* i 3-4 min tills den börjar mjukna. Tillsätt vitlök och fräs i ytterligare 1 min.

4

Tillsätt crème fraiche [1/2 paket, 2P], grönsaksbuljong, spenat och lite av det sparade pastavattnet - tillsätt lite mer vatten om du vill ha en tunnare sås. Krydda med en nypa salt* och en generös nypa peppar*.

5

Grovhacka basilika.

6

Fördela ravioli och krämig sås mellan era tallrikar. Toppa med riven ost och basilika, och hugg in.