topBanner
Krämig ravioli

Krämig ravioli

med champinjoner, basilika och spenat

Skapa magi i köket med endast 8 ingredienser - vi visar dig hur i detta snabblagade recept. Starta med vitlöksstekt svamp och komponera enkelt ihop en krämig sås med delikata smaker att sleva över de ricotta och spenatfyllda raviolikuddarna. Toppa med färsk basilika och smakintensiv hårdost som gör middagen till en gastronomisk höjdpunkt i veckan.

Taggar:VegetariskSnabbUnder 600 kcalLatmat
Allergener:selleriäggglutenmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

60 g

Spenat

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

200 g

Champinjoner

2 st

Vitlöksklyfta

250 g

Ravioli med ricotta och spenat

(Innehållerägg, gluten, mjölk)

75 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

1 påse

Basilika

20 g

Riven hårdost

(Innehållerägg, mjölk)

Ingår inte i din leverans

½ dl

Vatten* (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1871 kJ
Energi (kcal)447 kcal
Fett22 g
varav mättat13 g
Kolhydrater40 g
varav socker4 g
Kostfiber5 g
Protein22 g
Kolesterol0 mg
Salt2 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Kastrull
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp vatten* i en vattenkokare. Skiva svamp tunt.Finhacka eller pressa vitlök. Skölj och grovhacka spenat.

2

Häll det kokande vattnet* i en stor kastrull och tillsätt ravioli och en nypa salt*. Koka i 4-5 min tills 'al dente'. Spara lite pastavatten* [1/2 dl | 1 dl] och häll av resten. Lägg tillbaka ravioli i kastrullen och ringla över olivolja*.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Fräs svamp med en nypa salt* i 3-4 min tills den börjar mjukna. Tillsätt vitlök och fräs i ytterligare 1 min.

4

Tillsätt crème fraiche [1/2 paket, 2P], grönsaksbuljong, spenat och lite av det sparade pastavattnet - tillsätt lite mer vatten om du vill ha en tunnare sås. Krydda med en nypa salt* och en generös nypa peppar*.

5

Grovhacka basilika.

6

Fördela ravioli och krämig sås mellan era tallrikar. Toppa med riven ost och basilika, och hugg in.