
Spaghetti och köttbullar brukar vara en hit hos både stora och små, och vi vågar nästan lova att den här versionen inte blir ett undantag. För vem kan motstå pasta i en riktigt krämig sås med matlagningsgrädde, lök, zucchini och spenat och perfekt gräddade köttbullar med nötfärs och vitlök? Riven ost på toppen blir pricken över i.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 paket
Spaghetti
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Soja)
225 g
Nötfärs
25 g
Ströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
1 st
Vitlöksklyfta
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
½ burk
Tomatpuré
1 st
Lök
30 g
Spenat
(Kan innehålla spår av: Selleri)
½ st
Zucchini
4 g
Kycklingbuljong
12.5 ml
Sojasås
(Innehåller: Gluten, Vete, Soja)
10 g
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
1 st
Ägg (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 4)
1 msk
Smör (steg 4)
1 msk
Ketchup (steg 4)

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Finhacka eller pressa vitlök.
Finhacka lök.
Riv zucchini [1/2 st, 2P] grovt.
Skölj spenat.

Blanda nötfärs, vitlök, ägg [1 st | 2 st], ströbröd och salt [½ tsk | 1 tsk] i en stor skål.
Rulla färsen till köttbullar (5 per person) med fuktiga händer och placera dem på en tallrik.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek köttbullar, vänd dem regelbundet, i 10–12 min, eller tills brynta och genomstekta. Sänk till medelvärme när de är brynta. Ställ åt sidan på en tallrik och håll varma.
VIKTIGT: Köttbullar är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i samma stekpanna (torka inte ur den) på medelhög värme.
Stek lök och zucchini i 4–5 min, eller tills mjuka. Tillsätt tomatpuré [1/2 burk, 2P] och stek i 1–2 min.
Rör ner sparat kokvatten [1 dl | 2 dl], ketchup [1 msk | 2 msk], smör [1 msk | 2 msk], sojasås [1/2 paket, 2P], kycklingbuljong och matlagningsgrädde.

Vänd ner kokt pasta och spenat i såsen.

Lägg upp pasta i skålar.
Toppa med köttbullar.
Garnera med finriven ost [1/2 paket, 2P] och en nypa peppar.