Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Variera din middag med en kvick, läcker vegetarisk curry på linser och smarrig kokossås. Curryn kokas ihop på färska grönsaker, ingefära och vitlök. Rätten toppas med knapriga cashewnötter och frisk koriander, och med ens har du en liten smakfest att se fram emot. Du har den dessutom på middagsbordet på ynka 20 min.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Basmatiris
2
Vitlöksklyfta
1
Ingefära
25
Sojasås
1
Morot
2
Tomat
1
Gröna linser
20
Gul currypasta
200
Kokosmjölk
1
Koriander
20
Cashewnötter
4
Grönsaksbuljong
75
Yoghurt
5
Ginger Ninja
3
Vatten (steg 1)
½
Salt (steg 1)
1
Olivolja (steg 3)
¼
Salt (steg 4)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och grönsaksbuljong, sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Finriv vitlök och ingefära.
Riv morot (oskalad) grovt.
Skär tomat i 2 cm stora bitar.
Skölj linser under kallt vatten.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stekpanna på medelhög värme.
Fräs morot och tomat i 3-4 min.
Tillsätt ingefära, vitlök, Ginger Ninja och currypasta till stekpannan. Fräs i 1 min.
Tillsätt linser, kokosmjölk och sojasås. Sjud tills curryn tjocknat något, 4-5 min. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.
Grovhacka koriander och cashewnötter medan curryn sjuder.
Lägg upp ris och curry.
Toppa med cashewnötter, koriander och en klick yoghurt.