Skip to main content
Texmexpizza | Gör din egen
Texmexpizza | Gör din egen

Texmexpizza | Gör din egen

med tortillacrunch och gräddfil

Pizza brukar uppskattas av hela familjen, och ännu bättre blir det när alla själva får bestämma vilken topping de vill ha! Vi gräddar basen med texmexkryddad tomatsås, ost och majs och sen kan både stora och små gå loss bland alla de goda tillbehören – välj bland annat mellan krossade tortillachips, färsk tomat och gräddfil.

Taggar:
Vegetarisk
Barnvänlig
Laga mig först
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Pizzadeg

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Sesam)

195 g

Tomatpassata

5 g

Tex-Mex

100 g

Riven gouda

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Majs

1 st

Salladslök

2 st

Tomat

1 st

Koriander

75 g

Tortillachips

(Kan innehålla spår av: Mjölk)

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Jalapeno

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till sås

2 msk

Vatten till dressing

Näringsvärden

Energi (kJ)4038 kJ
Energi (kcal)965 kcal
Fett32.9 g
varav mättat13.7 g
Kolhydrater131 g
varav socker12.9 g
Kostfiber5.6 g
Protein36 g
Salt6.3 g
Trans Fat0.2 g
Potassium290 mg
Calcium12.6 mg
Iron0.4 mg

Instruktioner

Ta fram pizzadeg
1

Värm ugnen till 250 °C/240 °C (varmluft). 

Ta ut pizzadegen från kylen och dess förpackning minst 10 min innan tillagning.

TIPS: Rumstempererad deg är lättare att kavla ut.

Rulla ut pizzadeg
2

Strö generöst med vetemjöl över köksbänken. 

Placera degen på ytan med mjöl och halvera. Rulla ut degen med händerna (eller en kavel) tills den är 25 cm i diameter.

Om degen är svår att rulla ut kan du låta den vila i några minuter och försöka igen.

Lägg försiktigt över på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda pizza
3

Blanda tomatpassata, Tex-Mex och salt i en medelstor skål.

Häll av majs.

Bre passatablandning över pizzabotten och lämna en kant på 1 cm runt om.

Toppa med gouda och hälften av majsen.

Grädda i ugnen i 12–13 min, eller tills gyllene och genomgräddad.

Förbered topping
4

Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.

Halvera, kärna ur och finhacka jalapeno.

Krossa tortillachips grovt med händerna genom att krama påsen.

Grovhacka koriander och tomat.

Lägg upp alla tillbehör och resterande majs i små skålar.

Blanda gräddfil
5

Blanda gräddfil med vatten och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp pizza på tallrikar och toppa med valfria tillbehör.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image