HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconLins Och Kokoscurry
topBanner
Lins- och kokoscurry

Lins- och kokoscurry

med cashewnötter och koriander

Variera din middag med en kvick, läcker vegetarisk curry på linser och smarrig kokossås. Curryn kokas ihop på färska grönsaker, ingefära och vitlök. Rätten toppas med knapriga cashew och frisk koriander, och med ens har du en liten smakfest att se fram emot. Du har den dessutom på middagsbordet på ynka 20 min.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:glutensojasenapnöttersellerimjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

2 st

Basmatiris

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Lök

25 ml

Ingefära

1 st

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

2 st

Morot

1 paket

Tomat

4 g

Gröna linser

20 g

Curry-on

200 ml

Gul currypasta

(Innehållersenap)

1 portionspåse

Kokosmjölk

40 g

Koriander

4 g

Cashewnötter

(Innehållernötter)

75 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

3 dl

Yoghurt

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

Vatten* (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2579.5618 kJ
Energi (kcal)616.53 kcal
Fett33.606 g
varav mättat20.4 g
Kolhydrater43.8037 g
varav socker14.7 g
Protein26.8545 g
Salt4.6 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl] och grönsaksbuljong. Rör i ris, sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Finhacka lök och vitlök. Riv morot och ingefära. Grovhacka tomat. Skölj linser.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Fräs lök, morot och tomat i 3-4 min.

4

Tillsätt ingefära, vitlök, Curry-on och currypasta. Fräs i 1 min. Tillsätt linser, kokosmjölk och sojasås. Sjud tills curryn tjocknat något, 4-5 min. Smaksätt med salt* och peppar* efter behov.

5

Grovhacka koriander och cashewnötter medan curryn sjuder.

6

Fördela ris mellan era tallrikar och skeda över lins- och kokoscurry. Toppa med koriander, cashewnötter och en klick yoghurt.