HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconIndisk Lins Och Kokoscurry
topBanner
Indisk lins- och kokoscurry

Indisk lins- och kokoscurry

med hackade cashewnötter och färsk koriander

Variera din middag med en kvick, läcker vegetarisk curry på linser och smarrig kokossås. Curryn kokas ihop på färska grönsaker, ingefära och vitlök. Rätten toppas med knapriga cashew och frisk koriander, och med ens har du en liten smakfest att se fram emot. Du har den dessutom på middagsbordet på ynka 20 min.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:glutensojasenapnöttersellerimjölkägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Basmatiris

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Lök

1 st

Ingefära

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

1 st

Morot

2 st

Tomat

1 paket

Gröna linser

20 g

Gul currypasta

(Innehållersenap)

200 ml

Kokosmjölk

1 portionspåse

Koriander

40 g

Cashewnötter

(Innehållernötter)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

75 g

Yoghurt

(Innehållermjölk)

5 g

Ginger Ninja

(Innehållersenap, ägg)

1 g

Chili flakes

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten* (steg 1)

¼ tsk

Salt* (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3689.1584 kJ
Energi (kcal)881.73 kcal
Fett34.366 g
varav mättat20.7 g
Kolhydrater102.2587 g
varav socker15.2 g
Protein32.7125 g
Salt6 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Rivjärn
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl] och grönsaksbuljong. Rör i ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Finhacka lök och vitlök. Riv morot och ingefära. Grovhacka tomat. Skölj linser.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Fräs lök, morot och tomat i 3-4 min.

4

Tillsätt ingefära, vitlök, Ginger Ninja och currypasta. Fräs i 1 min. Tillsätt linser, kokosmjölk och sojasås. Sjud tills curryn tjocknat något, 4-5 min. Smaksätt med salt* och peppar*.

5

Grovhacka koriander och cashewnötter medan curryn sjuder.

6

Fördela ris mellan era tallrikar och skeda över lins- och kokoscurry. Toppa med koriander, cashewnötter och en klick yoghurt. Strö över en nypa chili flakes om du gillar stark mat.