topBanner
Quinoasallad

Quinoasallad

med gröna linser, butternutpumpa och granatäpple

Ikväll överraskar vi med ett otraditionellt recept, som säkert kommer att uppskattas av alla som vågar smaka! Vi svänger nämligen ihop en fantastisk sallad, som både smakar underbart, och är vacker att se på. Quinoa i tre olika färger, gröna linser, rostad butternutpumpa & granatäpple. Vi toppar salladen med en ljuvlig yoghurtdressing med citron & vitlök.

Taggar:VegetariskUnder 600 kcal
Allergener:mjölksenapsesamselleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

100 g

Trefärgad quinoa

75 g

Yoghurt

(Innehållermjölk)

½ st

Butternutpumpa

100 st

Granatäpple

½ st

Citron

150 g

Kålmix

½ st

Vitlöksklyfta

20 g

Pumpafrön

7.5 g

Dukkah-njuta

(Innehållersenap, sesam)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

½ paket

Gröna linser

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2190 kJ
Energi (kcal)523 kcal
Fett14 g
varav mättat4 g
Kolhydrater74 g
varav socker17 g
Protein22 g
Salt2 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Rivjärn
Ugnsform
Kastrull
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C (varmluft). Koka upp en stor kastrull med vatten*. Halvera, kärna ur och tärna oskalad pumpa [1/2 st, 2P] i 2 cm stora bitar. Fördela dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och strö över Dukkah-njuta [1/2 paket, 2P]. Rosta i ugnen i 20-25 min, tills mjuk och gyllene.

2

Tillsätt grönsaksbuljong och quinoa till det kokande vattnet. Koka upp och sänk till medelvärme. Koka tills fröna har blivit dubbelt så stora, 12-15 min. Häll av quinoan i en sil, och lägg tillbaka den i kastrullen. Täck med lock och ställ åt sidan.

3

Rulla granatäpple [1/2 st, 2P] stadigt mellan händerna så att kärnorna lossnar. Dela den på mitten. Lossa kärnorna med händerna i en skål fylld med vatten*. Låt kärnorna sjunka till botten och ta bort det vita fruktköttet som flyter på ytan. Häll av vattnet. Dela citron i klyftor. Finhacka eller pressa vitlök [1/2 st, 2P]. Skölj linser [1/2 paket, 2P].

TIPS: Genom att skala granatäpplet under vatten undviker du att färga köket rosa.

4

Hetta upp en torr stekpanna på medelhög värme. Rosta pumpafrön i 2-3 min, eller tills de börjar poppa. Lägg dem i en skål och skölj av stekpannan. Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelvärme. Tillsätt linser och stek tills genomvarma, 2-3 min.

TIPS: Genom att skölja av pannan blir den svalnar, så linserna inte börjar poppa!

5

Blanda yoghurt, en generös skvätt citronjuice, vitlök, en nypa salt* och peppar* i en liten skål . Blanda quinoa, kålmix, linser, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en stor skål.

6

Servera sallad i skålar och toppa med granatäpple, rostad pumpa och pumpafrön. Ringla över yoghurtdressing.