Grymt duktiga kocken Sophie står bakom detta smakrika mexikanska recept du snabbt och enkelt komponerar ihop. Duka upp med sötpotatisklyftisar och krämiga tomatfrästa linser, mumsig guacamole och ugnsrostad majskolv. Finskuren jalapeno och fräsch tomatsalsa tar det från bättre till bäst, och svårare än så är det inte att laga en urgod vegetarisk festmåltid.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 portionspåse
Koriander
1 st
Lime
2 st
Vitlöksklyfta
1 paket
Gröna linser
1 st
Jalapeno
4 g
Hello Mexico kryddmix
1 st
Avokado
75 g
Gräddfil
½ burk
Tomatpuré
450 g
Sötpotatis
1 st
Majskolv
1 st
Tomat
1 dl
Vatten
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär 4 klyftor av varje sötpotatis. Spetsa varje klyfta med en gaffel flera gånger. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper, ringla över olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills klyftorna är mjuka. Halvera majskolv och täck sedan med olivolja*. Placera majskolvarna på plåten och rosta tillsammans med sötpotatisen när det återstår ca 20 min av tillagningstiden.
Grovhacka tomat och koriander. Riv limezest och dela lime i klyftor. Finhacka vitlök. Häll av linser. Skiva jalapeno. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba din lime innan du river zesten.
Blanda tomat med en generös skvätt limejuice och hälften av koriandern i en skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs linserna i 3-4 min. Tillsätt vitlök, Hello Mexico kryddmix, tomatpuré [1/2 burk, 2 pers] och limezest. Fräs i ytterligare ca 1 min. Tillsätt vatten* (se ingredienslistan) och låt koka i 2-3 min, eller tills allt är genomvarmt och krämigt. Krydda med en nypa salt* och peppar*.
Mosa avokado med en gaffel i en skål tillsammans med en generös skvätt limejuice, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar*.
Fördela sötpotatisklyftor, mexi-linser och tomatsalsa mellan era tallrikar. Toppa med en klick guacamole och gräddfil. Garnera med jalapeno och återstående koriander. Servera med rostad majskolv och limeklyftor vid sidan av.