HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegetarisk Chili Sin Carne
topBanner
Vegetarisk chili sin carne

Vegetarisk chili sin carne

med svalkande crème fraiche och tortilla chips

Kvällens kulinariska resa går till Mexico, vi ska nämligen laga en fantastisk vegetarisk chili sin carne, som får den helt rätt smaken av vår färdiga Tex-Mex kryddblandning. Vi serverar vår chili med fluffigt ris, svalkande crème fraiche och spröda tortilla chips.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:glutensojamjölkselleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Basmatiris

160 g

Vegofärs

(Innehållergluten, soja)

1 st

Vitlöksklyfta

25 g

Ketchup

75 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

1 st

Rödlök

½ st

Chili

1 st

Grön paprika

2 st

Morot

½ paket

Kidneybönor

5 g

Tex-Mex

1 paket

Krossade tomater

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

12.5 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

½ portionspåse

Koriander

75 g

Tortilla chips

1 st

Ekologisk lime

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten* (steg 1)

½ tsk

Salt* (steg 1)

1 tsk

Socker* (steg 5)

1 msk

Olivolja* (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)4113.96 kJ
Energi (kcal)983.26 kcal
Fett37.0589 g
varav mättat10.4 g
Kolhydrater121.2746 g
varav socker27.8 g
Protein32.3507 g
Salt5.9 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Riv vitlök fint. Finhacka rödlök. Halvera, kärna ur och finhacka chili [½ st, 2P]. Halvera och kärna ur paprika. Tärna paprika och morot (oskalad) i 1 cm stora bitar. Skölj kidneybönor [1/2 paket, 2P] under kallt vatten.

3

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs vitlök och rödlök, 1-2 min.

4

Tillsätt vegofärs, chili, paprika och morot till stekpannan. Stek tills grönsakerna börjar mjukna, 4-5 min. Tillsätt Tex-Mex och fräs i 30 sek.

5

Tillsätt krossade tomater, grönsaksbuljong, ketchup, sojasås [½ paket, 2P] och kidneybönor. Koka upp och sänk sedan till medelvärme. Sjud under omrörning tills det har tjocknat något, 5-6 min. Krydda med en nypa socker* [1 tsk | 2 tsk], och salt* och peppar* vid behov. Grovhacka koriander. Skär lime i klyftor.

6

Lägg upp ris och chili sin carne i skålar. Toppa med en klick crème fraiche [1/2 st, 2P] och garnera med koriander [1/2 påse, 2P]. Servera med tortillachips och limeklyftor att pressa över.