Skip to main content
Texmextoppad klyftpotatis med vegofärs

Texmextoppad klyftpotatis med vegofärs

Bygg din egen - ät tillsammans

Det här barnvänliga konceptet gör vardagen lite smidigare. Låt både stora och små välja själva vad de vill ha på tallriken och njut av en mysig stund kring bordet. Cajunrostad klyftpotatis och texmexstekt vegofärs blir en smarrig bas i kvällens lättlagade middag. Här får alla välja och vraka mellan de goda tillbehören och själva bestämma hur de vill bygga sin bowl. Med allt från tortillachips till avokado, tomat och gräddfil finns det massor av gott att välja bland.

Taggar:
Vegetarisk
Barnvänlig
Comfort Food
Allergener:
Gluten
Korn
Soja
Mjölk
Sulfiter

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

180 g

Vegofärs

(Innehåller: Gluten, Korn, Soja)

5 g

Tex-Mex

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Tomat

500 g

Potatis

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller: Sulfiter)

1 st

Majs

37.5 g

Tortillachips

(Kan innehålla spår av: Mjölk)

½ st

Lök

½ st

Citrusfrukt

1 st

Avokado

1 st

Koriander

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

Näringsvärden

Energi (kJ)3141 kJ
Energi (kcal)751 kcal
Fett34.7 g
varav mättat8.3 g
Kolhydrater80.2 g
varav socker12.5 g
Kostfiber16.3 g
Protein28.2 g
Salt3.8 g
Trans Fat0.1 g
Potassium1845.6 mg
Calcium33.2 mg
Iron0.8 mg

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt, Ay Cajun-ba och en nypa peppar. 

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Stek majs
2

Under tiden, häll av majs.

Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme. 

Stek majs i 4–5 min, eller tills lätt brynt.

Ställ åt sidan i en liten skål.

Förbered grönsaker
3

Grovhacka tomat.

Finhacka lök.

Finhacka koriander.

Förbered topping
4

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked och skär i tunna skivor.

Skär citrusfrukt i klyftor.

Krossa tortillachips lätt i påsen.

Lägg upp alla tillbehör och gräddfil i små skålar.

Stek vegofärs
5

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek vegofärs med Tex-Mex i 4–5 min, eller tills lätt brynt.

Servera
6

Lägg upp klyftpotatis i djupa skålar och toppa med vegofärs.

Toppa med valfria tillbehör.

Denna veckas HelloFresh-recept du måste prova