HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTexMex Kryddade Linser
topBanner
TexMex-kryddade linser

TexMex-kryddade linser

med rostad sötpotatis och len guacamole

Vad sägs om mexikanskt till middag? Duka upp med stora sötpotatisklyftisar, krämiga tomatfrästa linser och mumsig guacamole. Servera med fräsch tomatsalsa, givetvis gjord med rostad majs, och toppa med färsk koriander, lime, samt finskuren jalapeno som käftar emot på ett trevligt sätt. Yummy in your tummy!

Taggar:Vegetarisk
Allergener:mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 portionspåse

Koriander

450 g

Sötpotatis

1 st

Tomat

1 st

Ekologisk lime

2 st

Vitlöksklyfta

1 paket

Gröna linser

½ st

Jalapeno

5 g

Tex-Mex

½ burk

Tomatpuré

1 st

Avokado

75 g

Yoghurt

(Innehållermjölk)

150 g

Majs

Ingår inte i din leverans

1 dl

Vatten* (steg 4)

½ msk

Olivolja* (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)645.3851 kcal
Energi (kJ)2700.2913 kJ
Fett19.6905 g
varav mättat6 g
Kolhydrater74.4012 g
varav socker12.5 g
Protein27.057 g
Salt1.8 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Kvarta sötpotatis i fyra stora klyftor. Spetsa varje klyfta flera gånger med en gaffel. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja*. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 25-30 min tills de är mjuka.

2

Grovhacka tomat och koriander. Riv limezest och skär sen lime i klyftor. Finhacka vitlök. Skölj linser. Häll av majs. Skiva jalapeno [1/2 st, 2P] tunt.

3

Hetta upp en stekpanna på medelhög värme. Rosta majs i 4-5 min, eller tills den börjar få färg. Blanda majs med tomat, en generös skvätt limejuice och hälften av koriandern i en skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

4

Hetta upp olivolja* [1/2 msk | 1 msk] på medelhög värme. Stek linser i 3-4 min. Tillsätt vitlök, Tex-Mex, tomatpuré [1/2 burk, 2P] och limezest. Fräs i 1 min. Tillsätt vatten* [1 dl | 2 dl] och låt koka i 2-3 min, eller tills uppvärmt och krämigt. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

5

Mosa avokado med en gaffel i en skål tillsammans med en generös skvätt limejuice, en nypa salt* och peppar*. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja*.

6

Fördela sötpotatisklyftor och TexMex-kryddade linser mellan era tallrikar. Toppa med en klick guacamole, yoghurt samt tomatsalsa. Garnera med jalapeno och resterande koriander. Servera med limeklyftor.