Skip to main content
Vegetarisk cheeseburgarbowl | Gör din egen
Vegetarisk cheeseburgarbowl | Gör din egen

Vegetarisk cheeseburgarbowl | Gör din egen

med burgardressing och rostad lök

Hamburgare är en favoriträtt hos många familjer, och här serverar vi denna klassiker i ny tappning i form av en burgarbowl. Vi grundar med sesamtoppade pommes på potatis och palsternacka och stekt vegofärs och sen är det upp till var och en att toppa med sina favorittillbehör – det är bara att välja mellan allt från sallad och tomat till riven ost och hemmagjord dressing.

Taggar:
Vegetarisk
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Korn
Soja
Mjölk
Vete
Selleri
Senap
Sesam

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

180 g

Vegofärs

(Innehåller: Gluten, Korn, Soja)

500 g

Potatis

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

50 g

Vegansk srirachamajonnäs

100 g

Romansallad

2 st

Tomat

1 st

Salladslök

50 g

Cheddar-/goudamix, riven

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Bladpersilja

1 st

Rostad lök

(Innehåller: Gluten, Vete)

4 g

Hello Sunrise

(Innehåller: Selleri, Senap)

10 g

Sesamfrön

(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)

½ st

Palsternacka

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

1 msk

Ketchup till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)3507 kJ
Energi (kcal)838 kcal
Fett45.6 g
varav mättat14 g
Kolhydrater73.1 g
varav socker15.8 g
Kostfiber14.3 g
Protein33.4 g
Salt4.3 g
Trans Fat0.2 g
Potassium1396 mg
Calcium12.1 mg
Iron0.4 mg

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis och palsternacka (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar. 

Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Blanda dressing
2

Under tiden, blanda gräddfil, ketchup, srirachamajonnäs och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Ställ åt sidan.

Förbered grönsaker
3

Skölj, ansa och grovhacka sallad.

Grovhacka tomat.

Förbered garnering
4

Skär salladslök i tunna skivor.

Finhacka persilja.

Stek vegofärs
5

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek vegofärs med Hello Sunrise och en nypa salt i 4–5 min, eller tills lätt brynt.

Servera
6

Lägg upp pommes i djupa tallrikar och toppa med sesamfrön och vegofärs.

Lägg upp tomat, sallad, salladslök, rostad lök, burgardressing, ostmix och persilja i separata skålar.