
Hamburgare är en favoriträtt hos många familjer, och här serverar vi denna klassiker i ny tappning i form av en burgarbowl. Vi grundar med sesamtoppade pommes på potatis och palsternacka och stekt vegofärs och sen är det upp till var och en att toppa med sina favorittillbehör – det är bara att välja mellan allt från sallad och tomat till riven ost och hemmagjord dressing.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
180 g
Vegofärs
(Innehåller: Gluten, Korn, Soja)
500 g
Potatis
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
50 g
Vegansk srirachamajonnäs
100 g
Romansallad
2 st
Tomat
1 st
Salladslök
50 g
Cheddar-/goudamix, riven
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Bladpersilja
1 st
Rostad lök
(Innehåller: Gluten, Vete)
4 g
Hello Sunrise
(Innehåller: Selleri, Senap)
10 g
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)
½ st
Palsternacka
½ tsk
Salt till potatis
1 msk
Ketchup till sås

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis och palsternacka (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Under tiden, blanda gräddfil, ketchup, srirachamajonnäs och en nypa salt och peppar i en liten skål.
Ställ åt sidan.

Skölj, ansa och grovhacka sallad.
Grovhacka tomat.

Skär salladslök i tunna skivor.
Finhacka persilja.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek vegofärs med Hello Sunrise och en nypa salt i 4–5 min, eller tills lätt brynt.

Lägg upp pommes i djupa tallrikar och toppa med sesamfrön och vegofärs.
Lägg upp tomat, sallad, salladslök, rostad lök, burgardressing, ostmix och persilja i separata skålar.