topBanner
Chili sin carne

Chili sin carne

med crème fraiche och tortilla chips

Gör grannarna gröna av avund med dofterna av en rödflammande Chili sin carne toppad med färsk salladslök, crème fraiche och krispiga tortilla chips som smälter i munnen. Ät med gaffel eller använd de krispiga tortilla chipsen som sked.

Taggar:VegetariskSnabbOne PotUnder 600 kcalLatmat
Allergener:mjölkselleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 påse

Koriander

75 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

75 g

Tortilla chips

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Rödlök

1 st

Chili

1 st

Grön paprika

2 st

Morot

1 paket

Kidneybönor

5 g

Tex-Mex

1 paket

Krossade tomater

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

25 g

Ketchup

Ingår inte i din leverans

tsk

Socker* (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2191 kJ
Energi (kcal)524 kcal
Fett23 g
varav mättat8 g
Kolhydrater54 g
varav socker24 g
Kostfiber17 g
Protein14 g
Kolesterol0 mg
Salt3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Rivjärn
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Pressa vitlök. Finhacka rödlök. Kärna ur och hacka både paprika och chili fint. Skala och finhacka morot. Skölj kidneybönor.

2

Hetta upp en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt en skvätt olivolja*, vitlök, rödlök, paprika, chili, morot och Tex-Mex. Stek grönsakerna tills de har mjuknat, 4-5 min.

3

Häll i kidneybönor, grönsaksbuljong, ketchup och krossade tomater. Sjud i 7-10 min. Smaksätt med en nypa socker*, salt* och peppar*.

4

Grovhacka koriander.

5

Fördela chilin mellan era skålar. Toppa med en klick crème fraiche. Strö över koriander och servera med tortillachips vid sidan av.