HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconChili Sin Carne
topBanner
Chili sin carne

Chili sin carne

med crème fraiche och tortilla chips

Gör grannarna gröna av avund med dofterna av en rödflammande Chili sin carne toppad med färsk salladslök, crème fraiche och krispiga tortilla chips som smälter i munnen. Ät med gaffel eller använd de krispiga tortilla chipsen som sked.

Taggar:Under 650 kcalSnabbVegetariskOne PotLättlagad
Allergener:sellerimjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

75 g

Tortilla chips

1 portionspåse

Koriander

25 g

Ketchup

1 paket

Krossade tomater

1 st

Chili

1 st

Vitlöksklyfta

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 st

Paprika, grön

5 g

Tex-Mex

75 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

1 paket

Kidneybönor

1 st

Rödlök

2 st

Morot

Ingår inte i din leverans

efter behov

Socker* (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)539.8101 kcal
Energi (kJ)2258.5652 kJ
Fett23.0173 g
varav mättat8.5 g
Kolhydrater58.5616 g
varav socker24.2 g
Protein14.5115 g
Salt3.3 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Pressa vitlök. Finhacka rödlök. Kärna ur och hacka både paprika och chili fint. Skala och finhacka morot. Skölj kidneybönor.

2

Hetta upp en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt en skvätt olivolja*, vitlök, rödlök, paprika, chili, morot och Tex-Mex. Stek grönsakerna tills de har mjuknat, 4-5 min.

3

Häll i kidneybönor, grönsaksbuljong, ketchup och krossade tomater. Sjud i 7-10 min. Smaksätt med en nypa socker*, salt* och peppar*.

4

Grovhacka koriander.

5

Fördela chilin mellan era skålar. Toppa med en klick crème fraiche. Strö över koriander och servera med tortillachips vid sidan av.