Skip to main content
Chili sin carne

Chili sin carne

med crème fraiche och tortilla chips

4.1
(670)

Gör grannarna gröna av avund med dofterna av en rödflammande Chili sin carne toppad med färsk salladslök, crème fraiche och krispiga tortilla chips som smälter i munnen. Ät med gaffel eller använd de krispiga tortilla chipsen som sked.

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Vegetarisk
One Pot
Lättlagad
Allergener:
Mjölk

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

75

Tortillachips

(Kan innehålla spår av: Mjölk)

1

Koriander

25

Ketchup

1

Krossade tomater

1

Röd chili

1

Vitlöksklyfta

4

Grönsaksbuljong

1

Paprika, grön

5

Tex-Mex

½

Crème fraiche

(Innehåller: Mjölk)

1

Kidneybönor

1

Rödlök

2

Morot

Ingår inte i din leverans

Socker (steg 3)

Näringsvärden

Energi (kcal)540 kcal
Energi (kJ)2259 kJ
Fett23 g
varav mättat8.5 g
Kolhydrater58.6 g
varav socker24.2 g
Protein14.5 g
Salt3.3 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Pressa vitlök. Finhacka rödlök. Kärna ur och hacka både paprika och chili fint. Skala och finhacka morot. Skölj kidneybönor.

Stek grönsaker
2

Hetta upp en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt en skvätt olivolja*, vitlök, rödlök, paprika, chili, morot och Tex-Mex. Stek grönsakerna tills de har mjuknat, 4-5 min.

Tillsätt krossade tomater
3

Häll i kidneybönor, grönsaksbuljong, ketchup och krossade tomater. Sjud i 7-10 min. Smaksätt med en nypa socker*, salt* och peppar*.

Hacka koriander
4

Grovhacka koriander.

Servera
5

Fördela chilin mellan era skålar. Toppa med en klick crème fraiche. Strö över koriander och servera med tortillachips vid sidan av.