topBanner
Satay curry

Satay curry

med gröna linser, chilistekt pak choi och vitlöksris

Satay curry med jordnötssmör, kokosmjölk och lime är en omtyckt och välsmakande asiatisk rätt. Den underbara curryn innehåller massor av härliga ingredienser som gröna linser, rödlök, paprika, ingefära och vår färdiga kryddblandning Ga-Laksa. Ett härligt tillbehör med massor av färg och smak är chilistekt pak choi med cashewnötter!

Taggar:Vegetarisk
Allergener:nötterglutensojajordnöttermjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Jasminris

½ st

Ingefära

1 st

Vitlöksklyfta

200 g

Pak choi

1 st

Röd paprika

½ st

Rödlök

1 st

Ekologisk lime

20 g

Cashewnötter

(Innehållernötter)

½ st

Chili

1 paket

Gröna linser

4 g

Ga-Laksa

200 ml

Kokosmjölk

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

1 st

Salladslök

20 g

Jordnötter

(Innehållerjordnötter)

25 g

Jordnötssmör

(Innehållerjordnötter)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt* (steg 1)

3 dl

Vatten* (steg 1)

Smör* (steg 1) efter behov

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3783 kJ
Energi (kcal)904 kcal
Fett36 g
varav mättat19 g
Kolhydrater104 g
varav socker14 g
Protein35 g
Salt4 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Kastrull
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Finhacka eller pressa vitlök. Skala och finhacka ingefära [1/2 st, 2P]. Hetta upp en klick smör* och en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök och ingefära i 1-2 min. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Tillsätt ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats.

2

Skär pak choi i kvartar på längden. Grovhacka cashewnötter. Kärna ur och skär paprika i tunna strimlor. Skär rödlök [1/2 st, 2P] i tunna skivor. Grovhacka jordnötter. Skär lime i klyftor. Halvera, kärna ur och skiva chili [1/2 st, 2P] tunt.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Fräs cashewnötter, pak choi och chili i 3-4 min under omrörning. Ställ åt sidan i en skål täckt med folie.

4

Skölj linser. Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna. Fräs paprika, jordnötter, rödlök, linser och Ga-Laksa i 2-3 min.

5

Tillsätt jordnötssmör, kokosmjölk och sojasås till stekpannan. Sjud i 5 min, och se till att jordnötssmöret löses upp. Smaka av med en generös skvätt limejuice, salt* och peppar*.

6

Lägg upp ris och linser i djupa skålar. Toppa med chilistekt pak choi.