Satay curry
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Satay curry

Satay curry

med gröna linser, chilistekt pak choi och vitlöksris

Satay curry med jordnötssmör, kokosmjölk och lime är en omtyckt och välsmakande asiatisk rätt. Den underbara curryn innehåller massor av härliga ingredienser som gröna linser, rödlök, paprika, ingefära och vår färdiga kryddblandning Ga-Laksa. Ett härligt tillbehör med massor av färg och smak är chilistekt pak choi med cashewnötter!

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Jordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

150

Jasminris

½

Ingefära

1

Vitlöksklyfta

1

Pak choi

1

Paprika

½

Rödlök

1

Ekologisk lime

20

Cashewnötter

½

Röd chili

1

Gröna linser

4

Ga-Laksa

200

Kokosmjölk

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1

Salladslök

20

Jordnötter

25

Jordnötssmör

(Innehåller Jordnötter)

Ingår inte i din leverans

¼

Salt (steg 1)

3

Vatten (steg 1)

Smör (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)844 kcal
Energi (kJ)3532 kJ
Fett30.8 g
varav mättat18 g
Kolhydrater102.92 g
varav socker13.7 g
Protein32.28 g
Salt4.2 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka vitlöksris
1

Finhacka eller pressa vitlök. Skala och finhacka ingefära [1/2 st, 2P]. Hetta upp en klick smör* och en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök och ingefära i 1-2 min. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Tillsätt ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. 

Förbered råvaror
2

Skär pak choi i kvartar på längden. Grovhacka cashewnötter. Kärna ur och skär paprika i tunna strimlor. Skär rödlök [1/2 st, 2P] i tunna skivor. Grovhacka jordnötter. Skär lime i klyftor. Halvera, kärna ur och skiva chili [1/2 st, 2P] tunt.

Stek pak choi
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Fräs cashewnötter, pak choi och chili i 3-4 min under omrörning. Ställ åt sidan i en skål täckt med folie.

Fräs linser
4

Skölj linser. Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna. Fräs paprika, jordnötter, rödlök, linser och Ga-Laksa i 2-3 min.

Koka satay curry
5

Tillsätt jordnötssmör, kokosmjölk och sojasås till stekpannan. Sjud i 5 min, och se till att jordnötssmöret löses upp. Smaka av med en generös skvätt limejuice, salt* och peppar*.

Servera
6

Lägg upp ris och linser i djupa skålar. Toppa med chilistekt pak choi.