topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pestodressad gnocchi

Pestodressad gnocchi

med bakad broccoli och syrlig sallad

Skäm bort familjen med pestodressad gnocchi med bakad broccoli och syrlig sallad. Vi steker gnocchi spröd och gyllene, samtidigt som broccoli bakas till perfektion i ugnen. Vi toppar gnocchi och broccoli med hemmagjord pesto med vitlök, basilika, persilja, ost och mandlar. Den syrliga salladen med salladsblad, körsbärstomater och gurka ger en underbar kontrast.

Taggar:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Snabb
Allergener:
Nötter
Vete
Gluten
Mjölk
Ägg
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

250

Broccoli

60

Salladsmix

125

Körsbärstomater

1

Gurka

20

Mandlar

(Innehåller Nötter)

350

Gnocchi

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja, Senap)

½

Vitlöksklyfta

1

Basilika

1

Bladpersilja

20

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

12

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

2.5

Olivolja (steg 4)

1

Vatten (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)621 kcal
Energi (kJ)2598 kJ
Fett28.2 g
varav mättat5.1 g
Kolhydrater66.7 g
varav socker7.3 g
Protein21 g
Salt2.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Baka broccoli
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär broccoli i 2 cm stora buketter, och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, en nypa salt* och peppar*. Baka i ugnen 10-12 min, eller tills mjuka.

Blanda sallad
2

Skölj och torka av salladsblad. Halvera körsbärstomater. Skär gurka i tunna halvmånar. Blanda salladsblad, körsbärstomater och gurka i en medelstor skål.

Stek gnocchi
3

Hetta upp en stor, torr stekpanna på medelhög värme. Rosta mandlar i 3-4 min, eller tills gyllene. Sätt åt sidan i en skål. Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Stek gnocchi i ett lager under omrörning i 6-8 min, tills gyllene. Krydda med salt* och peppar*, och lägg över till plåten med broccoli. TIPS: 1) Tillsätt mer olivolja om gnocchi fastnar på pannan. 2) Gnocchi behöver inte kokas innan den steks.

Blanda pesto
4

Finhacka eller pressa vitlök [1/2 st, 2P]. Finhacka basilika, persilja och mandlar. TIPS: Ju mindre bitar du hackar här, desto bättre! Blanda vitlök, basilika, persilja, hälften av mandlarna och hälften av osten i en skål. Rör i olivolja* [21/2 msk | 5 msk] och vatten* [1 msk | 2 msk]. S maka av med salt* och peppar*. TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om peston är för tjock.

Tillsätt balsamvinäger
5

Blanda sallad med balsamvinäger och en generös nypa salt* och peppar* när gnocchi och broccoli är nästan färdiga. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja*.

Servera
6

Lägg upp gnocchi och broccoli på tallrikar (blanda dem eventuellt först). Skeda över pesto och strö över resterande riven ost. Servera med sallad och strö över resterande mandlar.