HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSpaghetti
topBanner
Spaghetti

Spaghetti

med grekisk salladsost, broccoli, spenat och valnötter

Vår kock Sophie har varit kreativ i köket och ger dig här ett spännande pastarecept du svänger ihop på ynka 25 minuter. Låt dig väl smaka av vitlök- och timjanstekta grönsaker med salladsost och nykokt spaghetti. Toppa med rostat valnötssmul och skvätt över lite citronjuice, och du har en aromatisk och smakrik middag att sticka gaffeln i. Snabb enkel kvällsmat, ruskigt gott, och tacksamt lätt att laga.

Taggar:VegetariskSnabb
Allergener:glutenmjölknötterselleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

20 g

Spaghetti

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av soja)

4 g

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

15 g

Valnötter

(InnehållernötterKan innehållaKan innehålla spår av jordnötter, Kan innehålla spår av sesam)

efter behov

Spenat

Broccoli

Timjan

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

Citron

Rödlök

Vitlöksklyfta

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

Ingår inte i din leverans

Smör* efter behov

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)434.4247 kJ
Energi (kcal)103.83 kcal
Fett7.1835 g
varav mättat0.7 g
Kolhydrater6.585 g
varav socker0.5 g
Protein2.615 g
Salt1 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp en kastrull med vatten*. Skiva rödlök tunt. Skär broccoli i 1 cm stora buketter. Finhacka vitlök, timjanblad och valnötter. Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Blanda panko [1/2 påse, 2 pers], valnötter, citronzest, en generös skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en bunke. För över på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 5-6 min. VIKTIGT: Skrubba citronen innan du river zesten.

2

Lägg spaghetti och en nypa salt* i det kokande vattnet. Koka i 7-8 min, eller tills pastan är al dente. Spara lite pastavatten [1 1/2 dl, 2 pers | 3 dl, 4 pers] innan du häller av pastan i ett durkslag. Häll sedan tillbaka spaghettin i kastrullen.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna med medelhög värme. Fräs rödlök och broccoli tillsammans med en skvätt vatten* i 4-5 min. Tillsätt vitlök och timjan och fräs i 1 min.

4

Blanda salladsost (spara lite till garnering) med en del av pastavattnet [1 dl, 2 pers | 2 dl, 4 pers] i en skål. Tillsätt blandningen till pannan tillsammans med grönsaksbuljong, spenat, citronjuice [2 msk, 2 pers | 4 msk, 4 pers] och rör om.

5

Tillsätt såsen, resterande pastavatten [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers] och en klick smör* till kastrullen när spaghettin är klar. Krydda med en nypa salt* och peppar* och rör om.

6

Fördela spaghetti med salladsost, broccoli och spenat mellan era tallrikar. Toppa med valnötssmul och resterande salladsost. Servera med citronklyftor vid sidan av.