topBanner
Spaghetti

Spaghetti

med grekisk salladsost, broccoli, spenat och valnötter

Vår kock Sophie har varit kreativ i köket och ger dig här ett spännande pastarecept du svänger ihop på ynka 25 minuter. Låt dig väl smaka av vitlök- och timjanstekta grönsaker med salladsost och nykokt spaghetti. Toppa med rostat valnötssmul och skvätt över lite citronjuice, och du har en aromatisk och smakrik middag att sticka gaffeln i. Snabb enkel kvällsmat, ruskigt gott, och tacksamt lätt att laga.

Taggar:VegetariskSnabb
Allergener:nötterglutenmjölkselleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

½ st

Rödlök

1 st

Broccoli

2 st

Vitlöksklyfta

1 påse

Timjan

1 st

Citron

20 g

Valnötter

(Innehållernötter)

½ påse

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

250 g

Spaghetti

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av soja)

1 påse

Spenat

150 g

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

Ingår inte i din leverans

Smör*

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3496 kJ
Energi (kcal)836 kcal
Fett27 g
varav mättat13 g
Kolhydrater105 g
varav socker11 g
Protein35 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp en kastrull med vatten*. Skiva rödlök tunt. Skär broccoli i 1 cm stora buketter.Finhacka vitlök, timjanblad och valnötter Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Blanda panko [1/2 påse, 2 pers], valnötter, citronzest, en generös skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en bunke. För över på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 5-6 min.VIKTIGT: Skrubba citronen innan du river zesten.

2

Lägg spaghetti och en nypa salt* i det kokande vattnet. Koka i 7-8 min, eller tills pastan är al dente.Spara lite pastavatten [1 1/2 dl, 2 pers | 3 dl, 4 pers] innan du häller av pastan i ett durkslag.Häll sedan tillbaka spaghettin i kastrullen.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna med medelhög värme. Fräs rödlök och broccoli tillsammans med en skvätt vatten* i 4-5 min.Tillsätt vitlök och timjan och fräs i 1 min.

4

Blanda salladsost (spara lite till garnering) med 1 dl pastavatten.Tillsätt blandningen till pannan tillsammans med grönsaksbuljong, spenat, citronjuice [2 msk, 2 pers | 4 msk, 4 pers] och rör om.

5

Tillsätt såsen, resterande pastavatten och en klick smör* till kastrullen när spaghettin är klar. Krydda med en nypa salt* och peppar* och rör om.

6

Fördela spaghetti med salladsost, broccoli och spenat mellan era tallrikar.Toppa med valnötssmul och resterande salladsost. Servera med citronklyftor vid sidan av.