
Ikväll frestar vi med ett fyrverkeri av smaker och färger! Vi sesampanerar grillost, och steker den gyllene och krispig. Vi lagar ett vackert grönt broccoli- och potatismos, som passar perfekt med den ljuvliga bönsalladen med haricots verts och morot. En syrlig aiolidressing med dill fulländar mästerverket!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
75
Haricots verts
40
Aioli
(Innehåller: Ägg, Senap)
1
Grillost
(Innehåller: Mjölk)
20
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)
125
Broccoli
1
Vitlöksklyfta
1
Morot
½
Lök
½
Dill
1
Citrusfrukt
500
Potatis
1
Ägg (steg 3)
1
Smör (steg 1)
3
Mjölk (steg 1)
¼
Salt (steg 1)
2
Vetemjöl (steg 3)

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Skär broccoli [1/2 st, 2P] i små buketter och stjälken (skalad vid behov) i 2 cm stora bitar. Koka potatis, broccoli och vitlök (skalad) i 10-12 min, eller tills potatisen enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet, och mosa potatis, broccoli och vitlök med smör [1 msk | 2 msk], mjölk [3 msk | 6 msk] och salt [¼ tsk | ½ tsk] i kastrullen. Sätt åt sidan under lock.

Ansa haricots verts [½ paket, 2P]. Skala morot i långa band med en potatisskalare. Finhacka dill [½ påse, 2P] och schalottenlök [½ st, 2P]. Skär citron i klyftor. Blanda aioli, schalottenlök, en skvätt citronjuice, hälften av dillen, en nypa salt och peppar i en liten skål. Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek haricots verts i 2-3 min. Lägg över dem till en stor skål för att svalna.

Skär grillost på längden i skivor (2 per person). Blanda vetemjöl [2 msk | 4 msk] och en generös nypa peppar i en djup tallrik. Vispa ägg [1 st | 2 st] i en ny djup tallrik. Lägg sesamfrön i en tredje djup tallrik. Doppa grillost i mjölmix, sen i ägg, och till sist i sesamfrön.

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme. Stek grillost i 2-3 min per sida, eller tills gyllene. TIPS: Håll öga med att sesamfrön inte bränns.

Rör ner morot i skålen med haricots verts. Krydda med salt och peppar. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Lägg upp broccoli- och potatismos, sesampanerad grillost och bönsallad på tallrikar. Toppa med aiolidressing och garnera med resterande dill. Servera med resterande citronklyftor.

