Skip to main content
Sesampanerad grillost

Sesampanerad grillost

med broccoli- och potatismos och bönsallad

4.0
(180)

Ikväll frestar vi med ett fyrverkeri av smaker och färger! Vi sesampanerar grillost, och steker den gyllene och krispig. Vi lagar ett vackert grönt broccoli- och potatismos, som passar perfekt med den ljuvliga bönsalladen med haricots verts och morot. En syrlig aiolidressing med dill fulländar mästerverket!

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Ägg
Senap
Mjölk
Sesam

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

75

Haricots verts

40

Aioli

(Innehåller: Ägg, Senap)

1

Grillost

(Innehåller: Mjölk)

20

Sesamfrön

(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)

125

Broccoli

1

Vitlöksklyfta

1

Morot

½

Lök

½

Dill

1

Citrusfrukt

500

Potatis

Ingår inte i din leverans

1

Ägg (steg 3)

1

Smör (steg 1)

3

Mjölk (steg 1)

¼

Salt (steg 1)

2

Vetemjöl (steg 3)

Näringsvärden

Energi (kcal)929 kcal
Energi (kJ)3889 kJ
Fett52.5 g
varav mättat28.8 g
Kolhydrater69.4 g
varav socker15.6 g
Protein41 g
Salt4.1 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Gör broccoli- och potatismos
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Skär broccoli [1/2 st, 2P] i små buketter och stjälken (skalad vid behov) i 2 cm stora bitar. Koka potatis, broccoli och vitlök (skalad) i 10-12 min, eller tills potatisen enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet, och mosa potatis, broccoli och vitlök med smör [1 msk | 2 msk], mjölk [3 msk | 6 msk] och salt [¼ tsk | ½ tsk] i kastrullen. Sätt åt sidan under lock.

Förbered bönsallad
2

Ansa haricots verts [½ paket, 2P]. Skala morot i långa band med en potatisskalare. Finhacka dill [½ påse, 2P] och schalottenlök [½ st, 2P]. Skär citron i klyftor. Blanda aioli, schalottenlök, en skvätt citronjuice, hälften av dillen, en nypa salt och peppar i en liten skål. Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek haricots verts i 2-3 min. Lägg över dem till en stor skål för att svalna.

 

Panera grillost
3

Skär grillost på längden i skivor (2 per person). Blanda vetemjöl [2 msk | 4 msk] och en generös nypa peppar i en djup tallrik. Vispa ägg [1 st | 2 st] i en ny djup tallrik. Lägg sesamfrön i en tredje djup tallrik. Doppa grillost i mjölmix, sen i ägg, och till sist i sesamfrön.

Stek grillost
4

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme. Stek grillost i 2-3 min per sida, eller tills gyllene. TIPS: Håll öga med att sesamfrön inte bränns.

 

Tillsätt morot
5

Rör ner morot i skålen med haricots verts. Krydda med salt och peppar. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

 

Servera
6

Lägg upp broccoli- och potatismos, sesampanerad grillost och bönsallad på tallrikar. Toppa med aiolidressing och garnera med resterande dill. Servera med resterande citronklyftor.