topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sesampanerad grillost

Sesampanerad grillost

med broccoli- och potatismos och bönsallad

Ikväll frestar vi med ett fyrverkeri av smaker och färger! Vi sesampanerar grillost, och steker den gyllene och krispig. Vi lagar ett vackert grönt broccoli- och potatismos, som passar perfekt med den ljuvliga bönsalladen med haricots verts och morot. En syrlig aiolidressing med dill fulländar mästerverket!

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Ägg
Senap
Mjölk
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

75

Haricots verts

40

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

1

Grillost

(Innehåller Mjölk)

20

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

125

Broccoli

1

Vitlöksklyfta

1

Morot

½

Schalottenlök

½

Dill

1

Citron

500

Potatis

Ingår inte i din leverans

1

Ägg (steg 3)

1

Smör (steg 1)

3

Mjölk (steg 1)

¼

Salt (steg 1)

2

Vetemjöl (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)929 kcal
Energi (kJ)3889 kJ
Fett52.51 g
varav mättat28.8 g
Kolhydrater69.36 g
varav socker15.6 g
Protein41.04 g
Salt4.1 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Gör broccoli- och potatismos
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Skär broccoli [1/2 st, 2P] i små buketter och stjälken (skalad vid behov) i 2 cm stora bitar. Koka potatis, broccoli och vitlök (skalad) i 10-12 min, eller tills potatisen enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet, och mosa potatis, broccoli och vitlök med smör [1 msk | 2 msk], mjölk [3 msk | 6 msk] och salt [¼ tsk | ½ tsk] i kastrullen. Sätt åt sidan under lock.

Förbered bönsallad
2

Ansa haricots verts [½ paket, 2P]. Skala morot i långa band med en potatisskalare. Finhacka dill [½ påse, 2P] och schalottenlök [½ st, 2P]. Skär citron i klyftor. Blanda aioli, schalottenlök, en skvätt citronjuice, hälften av dillen, en nypa salt och peppar i en liten skål. Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek haricots verts i 2-3 min. Lägg över dem till en stor skål för att svalna.

 

Panera grillost
3

Skär grillost på längden i skivor (2 per person). Blanda vetemjöl [2 msk | 4 msk] och en generös nypa peppar i en djup tallrik. Vispa ägg [1 st | 2 st] i en ny djup tallrik. Lägg sesamfrön i en tredje djup tallrik. Doppa grillost i mjölmix, sen i ägg, och till sist i sesamfrön.

Stek grillost
4

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme. Stek grillost i 2-3 min per sida, eller tills gyllene. TIPS: Håll öga med att sesamfrön inte bränns.

 

Tillsätt morot
5

Rör ner morot i skålen med haricots verts. Krydda med salt och peppar. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

 

Servera
6

Lägg upp broccoli- och potatismos, sesampanerad grillost och bönsallad på tallrikar. Toppa med aiolidressing och garnera med resterande dill. Servera med resterande citronklyftor.