Skip to main content
Krispiga vego-nuggets med regnbågspommes
Krispiga vego-nuggets med regnbågspommes

Krispiga vego-nuggets med regnbågspommes

En version för barn, en för vuxna

Med det här familjevänliga konceptet kan maten anpassas så att alla blir nöjda. Barnen får milda, trygga smaker, och föräldrarna kan lägga till något extra för en lite vuxnare smak. Låt barnen smaka på en ny typ av nuggets – lika gyllene och spröda som vanligt, men veganska. Vi serverar dem med regnbågspommes på potatis och morötter och rostad broccoli som toppas med riven ost. Vuxna och modiga barn doppar nuggets och pommes i en het koreansk BBQ-sås, men vi serverar också kvällens middag med en klick majonnäs till de som föredrar det.

Taggar:
Vegetarisk
Barnvänlig
Allergener:
Selleri
Senap
Mjölk
Gluten
Havre
Vete
Korn
Ägg
Soja
Sesam

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Potatis

2 st

Morot

4 g

Hello Sunrise

(Innehåller: Selleri, Senap)

250 g

Broccoli

50 g

Cheddar-/goudamix, riven

(Innehåller: Mjölk)

200 g

Veganska Nuggets

(Innehåller: Gluten, Havre, Vete, Korn)

50 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

75 g

Koreansk BBQ-sås

(Innehåller: Soja, Sesam)

20 g

Sriracha

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till grönsaker

Näringsvärden

Energi (kJ)2970 kJ
Energi (kcal)710 kcal
Fett35.1 g
varav mättat8.1 g
Kolhydrater68.5 g
varav socker18.4 g
Kostfiber15.1 g
Protein27.4 g
Salt5.5 g
Potassium973.8 mg
Calcium48.6 mg
Iron0.8 mg

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis och morot (oskalade) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, Hello Sunrise, salt och en nypa peppar. 

Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Blanda sås
2

Under tiden, blanda koreansk BBQ-sås, sriracha och en nypa salt och peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.

TIPS: Skippa sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Rosta broccoli
3

Skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar. 

Placera broccoli på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar. 

Rosta i ugnen i 10–12 min, eller tills mjuk.

Tillsätt ost
4

Ta ut broccoli från ugnen och toppa med ostmix när det återstår 5 min av tillagningstiden.

Rosta resterande tid.

Stek vegonuggets
5

Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek vegonuggets i 2 min per sida, eller tills gyllene och krispiga.

Servera
6

Lägg upp pommes, broccoli och vegonuggets på tallrikar.

Servera med en klick majonnäs till barnen och het koreansk BBQ-sås till de vuxna.