HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKrämig Blomkåls Och Potatiscurry
topBanner
Krämig blomkåls- och potatiscurry

Krämig blomkåls- och potatiscurry

med korianderchips

Ikväll lagar vi en underbart matig och krämig blomkåls- och potatiscurry proppad med läckra ingredienser. Curryn har en bas av kokosmjölk och tomater, och får spännande smak av att kryddas med ingefära, chili, kummin, vitlök, och våra färdiga kryddblandningar Milda Mahal och Curry-on. Vi serverar vår curry med färsk koriander och varma, hemlagade korianderchips.

Taggar:VegetariskStarkKlimatsmart
Allergener:SelleriGluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Lök

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Ingefära

2 st

Tomat

300 g

Potatis

1 g

Chili flakes

2 g

Spiskummin, malen

4 g

Milda Mahal

4 g

Curry-on

200 ml

Kokosmjölk

½ burk

Tomatpuré

4 g

Grönsaksbuljong

(InnehållerSelleri)

1 portionspåse

Koriander

2 st

Tortillabröd

(InnehållerGluten)

250 g

Broccoli

Ingår inte i din leverans

1 tsk

Salt

2.5 msk

Olivolja

1 msk

Smör

1 dl

Vatten

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)4282 kJ
Energi (kcal)1023 kcal
Fett54.2 g
varav mättat24.4 g
Kolhydrater106.8 g
varav socker16.7 g
Protein22.93 g
Salt5 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar. Rosta i ugnen i 25-30 min eller tills mjuka.

2

Skär blomkål i 2 cm stora buketter. Finhacka lök. Riv ingefära fint. Riv eller pressa vitlök. Skär tomat i 2 cm stora bitar.

3

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] och smör [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs lök i 3-4 min, eller tills mjuk. Tillsätt blomkål, ingefära, chili flakes, spiskummin, Milda Mahal, Curry-on, tomatpuré [1/2 burk, 2P] och hälften av vitlöken. Stek i 1 min. TIPS: Skippa chili flakes eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

4

Tillsätt kokosmjölk, tomat, vatten [1 dl | 2 dl] och grönsaksbuljong till stekpannan. Krydda med salt [1 tsk | 2 tsk] och en nypa peppar. Öka till medelhög värme. Koka under lock i 13-15 min, eller tills blomkål är mjuk.

5

Finhacka hälften av korianderbladen (spara resten till garnering). Blanda hackad koriander, olivolja [2 msk | 4 msk], resterande vitlök, en nypa salt och peppar i en liten skål. Bre tortillas med korianderolja och skär dem sedan i 3 cm breda band. Placera dem på en ny plåt med bakplåtspapper. Baka tills gyllene och krispiga, 4-6 min. TIPS: Håll ett öga så korianderchipsen in bränns.

6

Tillsätt mjuk och färdiglagad potatis till curryn, och rör om. Lägg upp curry i skålar och servera med korianderchips vid sidan av. Garnera med resterande korianderblad.