
Krämig blomkåls- och potatiscurry
med korianderchips
Ikväll lagar vi en underbart matig och krämig blomkåls- och potatiscurry proppad med läckra ingredienser. Curryn har en bas av kokosmjölk och tomater, och får spännande smak av att kryddas med ingefära, chili, kummin, vitlök, och våra färdiga kryddblandningar Milda Mahal och Curry-on. Vi serverar vår curry med färsk koriander och varma, hemlagade korianderchips.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
1
Lök
2
Vitlöksklyfta
1
Ingefära
2
Tomat
300
Potatis
1
Chili flakes
2
Spiskummin, malen
4
Milda Mahal
4
Curry-on
200
Kokosmjölk
½
Tomatpuré
4
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1
Koriander
2
Tortillabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
250
Broccoli
Ingår inte i din leverans
1
Salt
2.5
Olivolja
1
Smör
1
Vatten
Köksredskap
Instruktioner
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar. Rosta i ugnen i 25-30 min eller tills mjuka.
Skär blomkål i 2 cm stora buketter. Finhacka lök. Riv ingefära fint. Riv eller pressa vitlök. Skär tomat i 2 cm stora bitar.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] och smör [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs lök i 3-4 min, eller tills mjuk. Tillsätt blomkål, ingefära, chili flakes, spiskummin, Milda Mahal, Curry-on, tomatpuré [1/2 burk, 2P] och hälften av vitlöken. Stek i 1 min. TIPS: Skippa chili flakes eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Tillsätt kokosmjölk, tomat, vatten [1 dl | 2 dl] och grönsaksbuljong till stekpannan. Krydda med salt [1 tsk | 2 tsk] och en nypa peppar. Öka till medelhög värme. Koka under lock i 13-15 min, eller tills blomkål är mjuk.
Finhacka hälften av korianderbladen (spara resten till garnering). Blanda hackad koriander, olivolja [2 msk | 4 msk], resterande vitlök, en nypa salt och peppar i en liten skål. Bre tortillas med korianderolja och skär dem sedan i 3 cm breda band. Placera dem på en ny plåt med bakplåtspapper. Baka tills gyllene och krispiga, 4-6 min. TIPS: Håll ett öga så korianderchipsen in bränns.
Tillsätt mjuk och färdiglagad potatis till curryn, och rör om. Lägg upp curry i skålar och servera med korianderchips vid sidan av. Garnera med resterande korianderblad.