Skip to main content
Vegoprotein i kung pao-sås
Vegoprotein i kung pao-sås

Vegoprotein i kung pao-sås

med wokad broccoli och morot

3.9
(23)

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Kvällens middag blir en lättlagad vegetarisk wokrätt med inspiration från det kinesiska köket. Vi steker broccoli, morot och vegokebab och låter dem sedan sjuda i sweet chilisås, hoisinsås, sojasås och sriracha. Sedan serverar vi vår wok med fluffigt jasminris och toppar med jordnötter och hackad salladslök. Snabb vardagsmat när den är som bäst!

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Mjölkfri
Allergener:
Soja
Vete
Gluten
Senap
Havre
Sesam
Jordnötter

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Vegansk kebab

(Innehåller: Soja, Vete, Gluten, Senap, Havre)

40 g

Sweet chilisås

25 ml

Sojasås

(Innehåller: Soja, Vete, Gluten)

10 g

Sriracha

30 g

Hoisinsås

(Innehåller: Soja, Vete, Gluten, Sesam)

150 g

Jasminris

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)

1 st

Salladslök

250 g

Broccoli

1 st

Morot, Julienne

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

½ msk

Olivolja (steg 4)

½ msk

Vetemjöl (steg 5)

1 dl

Vatten (steg 5)

Näringsvärden

Energi (kJ)3284 kJ
Energi (kcal)785 kcal
Fett31.2 g
varav mättat52.5 g
Kolhydrater92 g
varav socker23.8 g
Kostfiber7.9 g
Protein30.3 g
Salt6.4 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock tills servering.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar.

Skär salladslök i tunna skivor.

Stek vegokebab
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek vegokebab med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i 3–4 min, eller tills brynt. Ställ åt sidan på en tallrik.

Stek grönsaker
4

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek broccoli (buketter och stjälk) i 4–5 min, eller tills mjuk.

Tillsätt morot och stek i ytterligare 1 min.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten i pannan för att påskynda tillagningsprocessen.

Laga sås
5

Tillsätt vegokebab till pannan med broccoli.

Tillsätt mjöl [1/2 msk | 1 msk] och rör om tills allt är täckt.

Tillsätt vatten [1 dl | 2 dl], sweet chilisås, hoisinsås, sojasås och sriracha [1/2 paket, 2P]. Sjud i 1–2 min, eller tills sås börjar tjockna.

TIPS: Skippa sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar.

Toppa med vegokebab, grönsaker och sås.

Garnera med jordnötter och salladslök.