
Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Kvällens middag blir en lättlagad vegetarisk wokrätt med inspiration från det kinesiska köket. Vi steker broccoli, morot och vegokebab och låter dem sedan sjuda i sweet chilisås, hoisinsås, sojasås och sriracha. Sedan serverar vi vår wok med fluffigt jasminris och toppar med jordnötter och hackad salladslök. Snabb vardagsmat när den är som bäst!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
200 g
Vegansk kebab
(Innehåller: Soja, Vete, Gluten, Senap, Havre)
40 g
Sweet chilisås
25 ml
Sojasås
(Innehåller: Soja, Vete, Gluten)
10 g
Sriracha
30 g
Hoisinsås
(Innehåller: Soja, Vete, Gluten, Sesam)
150 g
Jasminris
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)
1 st
Salladslök
250 g
Broccoli
1 st
Morot, Julienne
½ tsk
Salt (steg 1)
3 dl
Vatten (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
½ msk
Olivolja (steg 4)
½ msk
Vetemjöl (steg 5)
1 dl
Vatten (steg 5)

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock tills servering.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Under tiden, skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar.
Skär salladslök i tunna skivor.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek vegokebab med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i 3–4 min, eller tills brynt. Ställ åt sidan på en tallrik.

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek broccoli (buketter och stjälk) i 4–5 min, eller tills mjuk.
Tillsätt morot och stek i ytterligare 1 min.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten i pannan för att påskynda tillagningsprocessen.

Tillsätt vegokebab till pannan med broccoli.
Tillsätt mjöl [1/2 msk | 1 msk] och rör om tills allt är täckt.
Tillsätt vatten [1 dl | 2 dl], sweet chilisås, hoisinsås, sojasås och sriracha [1/2 paket, 2P]. Sjud i 1–2 min, eller tills sås börjar tjockna.
TIPS: Skippa sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Lägg upp ris i skålar.
Toppa med vegokebab, grönsaker och sås.
Garnera med jordnötter och salladslök.