topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gul curry med nudlar

Gul curry med nudlar

broccoli, jordnötter och koriander

Lättlagad thaimat coming up! De godaste av smaker möts här i en drömsk och vegetarisk curry med lagom sting; citrongräs, goan xacuti, gul currypasta och ingefära kokas ihop med kokosmjölk och lime och serveras med spänstiga grönsaker och nudlar. Toppa med färsk koriander och knapriga jordnötter så har du en kalasgod middag som tillfredsställer både smaklökar och hungriga magar.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Senap
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Röd paprika

1

Citrongräs

1

Ingefära

1

Lime

1

Koriander

200

Nudlar

20

Gul currypasta

(Innehåller Senap)

3

Goan xacuti

250

Kokosmjölk

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

20

Jordnötter

250

Broccoli

1

Morot

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)34 kcal
Energi (kJ)141 kJ
Fett0.38 g
varav mättat0.1 g
Kolhydrater5.65 g
varav socker1.4 g
Protein1.64 g
Salt2.8 g

Instruktioner

Förbered frukt & grönt
1

Koka upp vatten* i en medelstor kastrull. Dela broccoli i små buketter. Skär oskalad morot i halvmånar. Kärna ur och skär paprika i tunna strimlor. Finhacka citrongräs. Grovhacka koriander. Riv oskalad ingefära. Riv limezest och dela limen i klyftor. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba din lime innan du river zesten.

Koka nudlar och broccoli
2

Lägg nudlarna i kastrullen tillsammans med en nypa salt* och låt koka i 7-9 min tills 'al dente'. När det återstår 2 min, låt broccolin koka med nudlarna den resterande tiden. Spara en skvätt av nudelvattnet innan du häller av resten. Lägg tillbaka nudlarna och broccolin i kastrullen.

Fräs grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs paprika och morotsbitarna i 2-3 min, eller tills de börjar mjukna.

Koka curry
4

Tillsätt en extra skvätt olivolja* till pannan tillsammans med citrongräs, ingefära, currypastan och goan xacuti och fräs i ca 1 min. Rör ner kokosmjölk, sojasås, limezest, en generös skvätt limejuice och det sparade nudelvattnet (efter behov). Låt sjuda i 2-3 min, eller tills såsen tjocknat något.

Tillsätt broccoli
5

Häll över nudlarna och broccolibuketterna till stekpannan när såsen har tjocknat. Rör om och låt dem värmas upp i såsen.

Servera
6

Fördela nudlar och gul curry mellan era tallrikar. Garnera med koriander och jordnötter och servera med limeklyftor vid sidan av.