topBanner
Gul curry med nudlar

Gul curry med nudlar

broccoli, jordnötter och koriander

Snabblagad

Lättlagad thaimat coming up! De godaste av smaker möts här i en drömsk och vegetarisk curry med lagom sting; citrongräs, goan xacuti, gul currypasta och ingefära kokas ihop med kokosmjölk och lime och serveras med spänstiga grönsaker och nudlar. Toppa med färsk koriander och knapriga jordnötter så har du en kalasgod middag som tillfredsställer både smaklökar och hungriga magar.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:glutensenapsojajordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Broccoli

1 st

Morot

1 st

Röd paprika

1 st

Citrongräs

1 st

Ingefära

1 st

Lime

1 påse

Koriander

200 g

Nudlar

(Innehållergluten)

20 g

Gul currypasta

(Innehållersenap)

3 g

Goan xacuti

250 ml

Kokosmjölk

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

20 g

Jordnötter

(Innehållerjordnötter)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3333 kJ
Energi (kcal)797 kcal
Fett31 g
varav mättat23 g
Kolhydrater98 g
varav socker16 g
Protein25 g
Salt5 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp vatten* i en medelstor kastrull.

Dela broccoli i små buketter. Skär oskalad morot i halvmånar. Kärna ur och skär paprika i tunna strimlor.

Finhacka citrongräs. Grovhacka koriander. Riv oskalad ingefära. Riv limezest och dela limen i klyftor.

VIKTIGT: Glöm inte att skrubba din lime innan du river zesten.

2

Lägg nudlarna i kastrullen tillsammans med en nypa salt* och låt koka i 7-9 min tills 'al dente'.

När det återstår 2 min, låt broccolin koka med nudlarna den resterande tiden.

Spara en skvätt av nudelvattnet innan du häller av resten. Lägg tillbaka nudlarna och broccolin i kastrullen.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs paprika och morotsbitarna i 2-3 min, eller tills de börjar mjukna.

4

Tillsätt en extra skvätt olivolja* till pannan tillsammans med citrongräs, ingefära, currypastan och goan xacuti och fräs i ca 1 min.

Rör ner kokosmjölk, sojasås, limezest, en generös skvätt limejuice och det sparade nudelvattnet (efter behov). Låt sjuda i 2-3 min, eller tills såsen tjocknat något.

5

Häll över nudlarna och broccolibuketterna till stekpannan när såsen har tjocknat. Rör om och låt dem värmas upp i såsen.

6

Fördela nudlar och gul curry mellan era tallrikar. Garnera med koriander och jordnötter och servera med limeklyftor vid sidan av.