topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk Bibimbap

Vegetarisk Bibimbap

med blancherad grönsaker och stekt ägg (Obs! Ägg är en skafferivara)

Här bjuder vi på ett underbart recept som bjuder på massor av spännande smaker. Vi steker svamp, lök och morot som får ett härligt twist av att blandas med en mix av ketchup, sojasås och sriracha. Samtidigt ångar vi broccoli och haricots verts, och blandar dem sen med asiatisk dressing och rostade sesamfrön. Vi hinner även laga krämigt vitlöksris, och steka ägg, som vi toppar tallrikarna med!

Taggar:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

150

Jasminris

200

Champinjoner

1

Lök

1

Morot

½

Ingefära

2

Vitlöksklyfta

60

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

25

Ketchup

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

10

Sriracha

10

Sesamfrön

1

Salladslök

250

Broccoli

20

Asiatisk dressing

(Innehåller Soja, Gluten, Vete, Sesam)

75

Haricots verts

Ingår inte i din leverans

2

Ägg (steg 5)

3

Vatten (steg 1)

½

Salt (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)549 kcal
Energi (kJ)2299 kJ
Fett10.43 g
varav mättat2 g
Kolhydrater81.54 g
varav socker16.6 g
Protein23.96 g
Salt4.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp vatten* i en vattenkokare (till steg 2). Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor kastrull på medelvärme. Fräs hälften av vitlöken 1-2 min. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Tillsätt ris och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

Förbered grönsaker
2

Skiva svamp, lök och salladslök tunt. Skala morot i långa band med en potatisskalare. Riv ingefära [½ st, 2P]. Skölj spenat. Skär broccoli i 2 cm buketter. Ansa och skär haricots verts i 2 cm stora bitar. Lägg ner broccoli och haricots verts [1/2 påse, 2P] i en medelstor skål och häll över kokande vatten*. TIPS: Skala broccolistammen och skär den i små bitar för att undvika matspill.

Blanda srirachasås
3

Blanda ketchup, sojasås och sriracha [½ paket, 2P] i en liten skål. TIPS: Sriracha är starkt! Använd mindre om du är känslig för stark mat. 

Stek grönsaker
4

Rosta sesamfrön i en stor och torr stekpanna i 2-3 min på medelhög värme. Lägg över till en liten skål. Hetta upp en skvätt olivolja* i stekpannan på hög värme. Stek svamp och lök tills gyllene, 4-5 min. Tillsätt morot, ingefära och resterande vitlök och stek i 1-2 min. Rör i srirachasås och spenat, tills den har mjuknat. Smaka av med salt* och peppar*.

Stek ägg
5

Hetta upp en skvätt olivolja* i en ny stekpanna på medelhög värme. Knäck i ägg* [2 st | 4 st] och stek tills äggvitan är fast och äggulan är tillagad efter tycke, 4-5 min. Krydda med salt* och peppar*. Häll av vattnet från broccoli och haricots verts. Blanda dem med asiatisk dressing och rostade sesamfrön. Krydda med salt* och peppar*.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar. Toppa med stekta grönsaker på en sida och broccoli och haricots verts på den andra sidan. Top med stekta ägg och garnera med salladslök.