HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegetarisk Bibimbap
topBanner
Vegetarisk Bibimbap

Vegetarisk Bibimbap

med blancherad grönsaker och stekt ägg (Obs! Ägg är en skafferivara)

Här bjuder vi på ett underbart recept som bjuder på massor av spännande smaker. Vi steker svamp, lök och morot som får ett härligt twist av att blandas med en mix av ketchup, sojasås och sriracha. Samtidigt ångar vi broccoli och haricots verts, och blandar dem sen med asiatisk dressing och rostade sesamfrön. Vi hinner även laga krämigt vitlöksris, och steka ägg, som vi toppar tallrikarna med!

Taggar:VegetariskUnder 650 kcal
Allergener:glutensojasesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Jasminris

200 g

Champinjoner

1 st

Lök

1 st

Morot

½ st

Ingefära

2 st

Vitlöksklyfta

60 g

Spenat

25 g

Ketchup

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

10 g

Sriracha

10 g

Sesamfrön

(Innehållersesam)

1 st

Salladslök

250 g

Broccoli

20 g

Asiatisk dressing

(Innehållergluten, soja, sesam)

75 g

Gröna bönor

Ingår inte i din leverans

2 st

Ägg* (steg 5)

3 dl

Vatten* (steg 1)

½ tsk

Salt* (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2299.0452 kJ
Energi (kcal)549.485 kcal
Fett10.4893 g
varav mättat2.1 g
Kolhydrater81.5365 g
varav socker16.6 g
Protein23.964 g
Salt4.3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Rivjärn
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp vatten* i en vattenkokare (till steg 2). Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor kastrull på medelvärme. Fräs hälften av vitlöken 1-2 min. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Tillsätt ris och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

2

Skiva svamp, lök och salladslök tunt. Skala morot i långa band med en potatisskalare. Riv ingefära [½ st, 2P]. Skölj spenat. Skär broccoli i 2 cm buketter. Ansa och skär haricots verts i 2 cm stora bitar. Lägg ner broccoli och haricots verts [1/2 påse, 2P] i en medelstor skål och häll över kokande vatten*. TIPS: Skala broccolistammen och skär den i små bitar för att undvika matspill.

3

Blanda ketchup, sojasås och sriracha [½ paket, 2P] i en liten skål. TIPS: Sriracha är starkt! Använd mindre om du är känslig för stark mat. 

4

Rosta sesamfrön i en stor och torr stekpanna i 2-3 min på medelhög värme. Lägg över till en liten skål. Hetta upp en skvätt olivolja* i stekpannan på hög värme. Stek svamp och lök tills gyllene, 4-5 min. Tillsätt morot, ingefära och resterande vitlök och stek i 1-2 min. Rör i srirachasås och spenat, tills den har mjuknat. Smaka av med salt* och peppar*.

5

Hetta upp en skvätt olivolja* i en ny stekpanna på medelhög värme. Knäck i ägg* [2 st | 4 st] och stek tills äggvitan är fast och äggulan är tillagad efter tycke, 4-5 min. Krydda med salt* och peppar*. Häll av vattnet från broccoli och haricots verts. Blanda dem med asiatisk dressing och rostade sesamfrön. Krydda med salt* och peppar*.

6

Lägg upp ris i skålar. Toppa med stekta grönsaker på en sida och broccoli och haricots verts på den andra sidan. Top med stekta ägg och garnera med salladslök.