
Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Teriyaki är en japansk sås med sesam och ingefära som har en karakteristisk sötsur smak. Den används ofta som smaksättare i kycklingrätter, men i kväll lagar vi en vegetarisk variant med ”blomkålsvingar” istället för kycklingvingar. Innan vi vänder blomkålen i teriyaki panerar vi den och rostar den gyllenbrun i ugnen. Vi serverar vår blomkål med salladslöksris, srirachamajonnäs och en knaprig sallad med broccoli, spenat, sesamfrön och limedressing.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
275 g
Blomkål
75 g
Teriyakisås
(Innehåller: Gluten, Vete, Soja)
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
250 g
Broccoli
10 g
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)
150 g
Jasminris
30 g
Spenat
(Kan innehålla spår av: Selleri)
4 g
Buljong
(Innehåller: Selleri)
1 st
Salladslök
1 st
Vitlöksklyfta
50 g
Vegansk srirachamajonnäs
½ g
Chiliflakes
1 st
Citrusfrukt
4 msk
Vetemjöl (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
½ dl
Vatten (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 2)
½ msk
Olivolja (steg 2)
3 dl
Vatten (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 4)
1 msk
Olivolja (steg 4)
½ tsk
Socker (steg 4)
½ dl
Vatten (steg 5)

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär blomkål [1/2 st, 2P] i 2 cm stora buketter.Finhacka eller pressa vitlök.
Vispa ihop mjöl [4 msk | 8 msk], Ay Cajun-ba, vitlök, chiliflakes [1/2 paket, 2P], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och vatten [1/2 dl | 1 dl] till en tjock smet i en stor skål.
Vänd blomkål i panering tills den är täckt. Placera den på en plåt med bakplåtspapper [2 plåtar, 4P] och ringla över en skvätt olivolja. Rosta i ugnen i 14–16 min, eller tills gyllene.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om smeten ser för tjock ut.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Skär salladslök i tunna skivor.
Hetta upp olivolja [½ msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme.
Fräs salladslök i 1–2 min, tills gyllene och väldoftande.
Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris, grönsaksbuljong och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Skär broccolibuketter och stjälken i 1 cm stora bitar.
Halvera lime.
Skölj spenat.

Blanda limesaft, salt [1/2 tsk | 1 tsk], olivolja [1 msk | 2 msk] och socker [1/2 tsk | 1 tsk] i en stor skål.
Vänd ner broccoli, spenat och sesamfrön i skålen och ställ åt sidan.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt vatten [1/2 dl | 1 dl] och teriyakisås.
Vänd ner blomkål i pannan med teriyakisås.

Lägg upp salladslöksris, broccolisallad och teriyaki-blomkål på tallrikar.
Servera med en klick srirachamajonnäs.