topBanner
Ingefärsstekt broccoli- och svampwok

Ingefärsstekt broccoli- och svampwok

med råris, cashewnötter & lime

Ikväll lagar vi en härlig wok med massor av goda grönsaker! Vi steker svamp, lök och broccoli, som får fantastisk smak av att stekas med woksås, sriracha & lime. Vi serverar med ris, som får en uppgradering av att kokas med stekt ingefära och vitlök, och så toppar vi med salladslök och cashewnötter!

Taggar:VegetariskUnder 600 kcal
Allergener:nötterglutensesamsojasulfitermjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

40 g

Cashewnötter

(Innehållernötter)

2 st

Vitlöksklyfta

200 g

Champinjoner

1 st

Ingefära

170 g

Råris

250 g

Broccoli

1 st

Lök

1 st

Salladslök

1 st

Lime, ekologisk

75 g

Asiatisk woksås

(Innehållergluten, sesam, soja, sulfiter)

10 g

Sriracha

Ingår inte i din leverans

msk

Smör* (steg 1)

(Innehållermjölk)

¼ tsk

Salt* (steg 1)

5 dl

Vatten* (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2474 kJ
Energi (kcal)591 kcal
Fett14 g
varav mättat3 g
Kolhydrater90 g
varav socker17 g
Protein21 g
Salt2 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Riv ingefära och vitlök. Hetta upp en klick smör* och en skvätt olivolja* i en stor kastrull på medelvärme. Fräs ingefära och hälften av vitlöken i 1-2 min. Tillsätt vatten* [5 dl | 10 dl] och koka upp. Skölj riset ordentligt i en sil. Tillsätt ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] till kastrullen och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 25-30 min, eller tills riset är mjukt. Ställ åt sidan.

2

Skär broccoli i små buketter. Skiva svamp. Hacka lök. Skiva salladslök tunt. Dela lime i klyftor. Grovhacka cashewnötter.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek svamp, lök och resterande vitlök tills mjuka och gyllene, 5-7 min.

4

Tillsätt broccoli, en skvätt vatten*, en nypa salt* och peppar* till stekpannan. Stek under omrörning i 8-10 min, eller tills mjuka. Tillsätt en skvätt vatten* vid behov för att undvika att det bränns vid.

5

Rör i asiatisk woksås, sriracha [1/2 paket, 2P], en skvätt limejuice och en skvätt vatten* med grönsakerna. Sjud tills de är täckta i sås, 2-3 min. TIPS: Om du inte tycker om stark mat kan du skippa eller ta mindre av sriracha.

6

Lägg upp ris och wok i skålar. Toppa med salladslök och cashewnötter och servera med limeklyftor.