
Ikväll lagar vi en härlig wok med massor av goda grönsaker! Vi steker svamp, lök och broccoli, som får fantastisk smak av att stekas med woksås, sriracha & lime. Vi serverar med ris, som får en uppgradering av att kokas med stekt ingefära och vitlök, och så toppar vi med salladslök och cashewnötter!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
40
Cashewnötter
2
Vitlöksklyfta
200
Champinjoner
1
Ingefära
170
Råris
250
Broccoli
1
Lök
1
Salladslök
1
Ekologisk lime
75
Asiatisk woksås
(Innehåller: Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
10
Sriracha
¼
Salt (steg 1)
5
Vatten (steg 1)
Smör (steg 1)

Riv ingefära och vitlök. Hetta upp en klick smör* och en skvätt olivolja* i en stor kastrull på medelvärme. Fräs ingefära och hälften av vitlöken i 1-2 min. Tillsätt vatten* [5 dl | 10 dl] och koka upp. Skölj riset ordentligt i en sil. Tillsätt ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] till kastrullen och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 25-30 min, eller tills riset är mjukt. Ställ åt sidan.

Skär broccoli i små buketter. Skiva svamp. Hacka lök. Skiva salladslök tunt. Dela lime i klyftor. Grovhacka cashewnötter.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek svamp, lök och resterande vitlök tills mjuka och gyllene, 5-7 min.

Tillsätt broccoli, en skvätt vatten*, en nypa salt* och peppar* till stekpannan. Stek under omrörning i 8-10 min, eller tills mjuka. Tillsätt en skvätt vatten* vid behov för att undvika att det bränns vid.

Rör i asiatisk woksås, sriracha [1/2 paket, 2P], en skvätt limejuice och en skvätt vatten* med grönsakerna. Sjud tills de är täckta i sås, 2-3 min. TIPS: Om du inte tycker om stark mat kan du skippa eller ta mindre av sriracha.

Lägg upp ris och wok i skålar. Toppa med salladslök och cashewnötter och servera med limeklyftor.