Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Skäm bort familjen med pestodressad gnocchi med bakad broccoli och syrlig sallad. Vi steker gnocchi spröd och gyllene, samtidigt som broccoli bakas till perfektion i ugnen. Vi toppar gnocchi och broccoli med hemmagjord pesto med vitlök, basilika, persilja, ost och mandlar. Den syrliga salladen med salladsblad, körsbärstomater och gurka ger en underbar kontrast.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Broccoli
60 g
Salladsmix
125 g
Körsbärstomater
1 st
Gurka
20 g
Mandlar
(InnehållerNötter)350 g
Gnocchi
(InnehållerVete, GlutenKan innehållaSoja, Senap)½ st
Vitlöksklyfta
1 portionspåse
Basilika
1 portionspåse
Bladpersilja
20 g
Finriven ost
(InnehållerMjölk, Ägg)12 ml
Balsamvinäger
(InnehållerSulfiter)2.5 msk
Olivolja (steg 4)
1 msk
Vatten (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 5)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär broccoli i 2 cm stora buketter, och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, en nypa salt och peppar. Baka i ugnen 10-12 min, eller tills mjuka.
Skölj salladsmix. Halvera körsbärstomater. Skär gurka i tunna halvmånar. Blanda salladsmix, körsbärstomater och gurka i en medelstor skål.
Hetta upp en stor, torr stekpanna på medelhög värme. Rosta mandlar i 3-4 min, eller tills gyllene. Sätt åt sidan i en skål. Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan. Stek gnocchi i ett lager under omrörning i 6-8 min, tills gyllene. Krydda med salt och peppar. TIPS: 1) Tillsätt mer olivolja om gnocchi fastnar på pannan. 2) Gnocchi behöver inte kokas innan den steks.
Finhacka eller pressa vitlök [1/2 st, 2P]. Finhacka basilika, persilja och mandlar - ju mindre bitar du hackar här, desto bättre! Blanda vitlök, basilika, persilja, hälften av mandlarna och hälften av osten i en skål. Rör i olivolja [21/2 msk | 5 msk] och vatten [1 msk | 2 msk]. Smaka av med salt och peppar. TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om peston är för tjock.
Precis innan gnocchi och broccoli är färdiglagade, blanda salladen med balsamvinäger, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Lägg upp gnocchi och broccoli på tallrikar (blanda dem eventuellt först). Skeda över pesto och strö över resterande riven ost och mandlar. Servera med sallad vid sidan av.