HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPestodressad Gnocchi
topBanner
Pestodressad gnocchi

Pestodressad gnocchi

med rostad broccoli och balsamicosallad

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Skäm bort familjen med pestodressad gnocchi med bakad broccoli och syrlig sallad. Vi steker gnocchi spröd och gyllene, samtidigt som broccoli bakas till perfektion i ugnen. Vi toppar gnocchi och broccoli med hemmagjord pesto med vitlök, basilika, persilja, ost och mandlar. Den syrliga salladen med salladsblad, körsbärstomater och gurka ger en underbar kontrast.

Taggar:Under 650 kcalVegetariskKlimatsmart
Allergener:NötterVeteGlutenMjölkÄggSulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

250 g

Broccoli

60 g

Salladsmix

125 g

Körsbärstomater

1 st

Gurka

20 g

Mandlar

(InnehållerNötter)

350 g

Gnocchi

(InnehållerVete, GlutenKan innehållaSoja, Senap)

½ st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Basilika

1 portionspåse

Bladpersilja

20 g

Finriven ost

(InnehållerMjölk, Ägg)

12 ml

Balsamvinäger

(InnehållerSulfiter)

Ingår inte i din leverans

2.5 msk

Olivolja (steg 4)

1 msk

Vatten (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)621 kcal
Energi (kJ)2598 kJ
Fett28.19 g
varav mättat5.2 g
Kolhydrater68.67 g
varav socker8.2 g
Protein21.25 g
Salt3.4 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär broccoli i 2 cm stora buketter, och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, en nypa salt och peppar. Baka i ugnen 10-12 min, eller tills mjuka.

2

Skölj salladsmix. Halvera körsbärstomater. Skär gurka i tunna halvmånar. Blanda salladsmix, körsbärstomater och gurka i en medelstor skål.

3

Hetta upp en stor, torr stekpanna på medelhög värme. Rosta mandlar i 3-4 min, eller tills gyllene. Sätt åt sidan i en skål. Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan. Stek gnocchi i ett lager under omrörning i 6-8 min, tills gyllene. Krydda med salt och peppar. TIPS: 1) Tillsätt mer olivolja om gnocchi fastnar på pannan. 2) Gnocchi behöver inte kokas innan den steks.

4

Finhacka eller pressa vitlök [1/2 st, 2P]. Finhacka basilika, persilja och mandlar - ju mindre bitar du hackar här, desto bättre! Blanda vitlök, basilika, persilja, hälften av mandlarna och hälften av osten i en skål. Rör i olivolja [21/2 msk | 5 msk] och vatten [1 msk | 2 msk]. Smaka av med salt och peppar. TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om peston är för tjock.

5

Precis innan gnocchi och broccoli är färdiglagade, blanda salladen med balsamvinäger, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

6

Lägg upp gnocchi och broccoli på tallrikar (blanda dem eventuellt först). Skeda över pesto och strö över resterande riven ost och mandlar. Servera med sallad vid sidan av.