Aubergine är en fenomenal grönsak, men den behöver lite kärlek för att komma till sin rätt. Det får den massor av i dagens recept, där vi rostar den mjuk och gyllene i ugnen med en dressing på balsamvinäger och za'atar. Vi serverar vår aubergine tillsammans med rostad tomat och salladsost på en bädd av fluffig couscous med lök, vitlök och vår egen kryddblandning Saha-Ras. Tahinisås, mandlar och persilja på toppen blir pricket över i:t.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
100 g
Couscous
(Innehåller: Gluten, Vete)
2 st
Vitlöksklyfta
1 st
Lök
1 st
Aubergine
½ burk
Tomatpuré
2 st
Tomat
4 g
Saha-Ras
8 g
Za'atar
(Innehåller: Sesam)
25 g
Tahini
(Innehåller: Sesam)
1 portionspåse
Bladpersilja
100 g
Grekisk salladsost
(Innehåller: Mjölk)
20 g
Mandlar
(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
1 paket
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
1 msk
Olivolja (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 2)
¼ tsk
Socker (steg 2)
2.5 dl
Vatten (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 4)
½ tsk
Socker (steg 4)
1 msk
Vatten (steg 4)