Italiensk aubergine parmigiana
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiensk aubergine parmigiana

Italiensk aubergine parmigiana

med frisk sallad och kryddiga pommes

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

I kväll lagar vi en äkta italiensk klassiker! Melanzane alla parmigiana är en supergod gratäng med aubergine, tomatsås och riven ost som gräddas till gyllene perfektion i ugnen. Vi rostar aubergineskivor och varvar dem med tomatsås i en ugnsform under ett täcke av två sorters ost. Som tillbehör serverar vi cajunkryddade pommes frites och en frisk grönsallad.

Taggar:
Vegetarisk
Glutenfri
Allergener:
Mjölk
Ägg
Selleri
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid45 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Aubergine

1 paket

Krossade tomater, vitlök & lök

100 g

Riven gouda

(Innehåller Mjölk)

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1 st

Rödlök

1 st

Vitlöksklyfta

4 g

Medelhavets Pärla

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

500 g

Potatis

30 g

Salladsmix

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 3)

1 dl

Vatten (steg 4)

1 msk

Ketchup (steg 4)

1 tsk

Socker (steg 4)

1 msk

Smör (steg 4)

½ msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3036 kJ
Energi (kcal)726 kcal
Fett37.7 g
varav mättat18.3 g
Kolhydrater71.6 g
varav socker23.1 g
Protein25.2 g
Salt5.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Ugnsform

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, Ay Cajun-ba, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

Rosta aubergine
2

Under tiden, skär aubergine i 1 cm tjocka skivor.

Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en generös skvätt olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 10–12 min, eller tills mjuka och gyllene.

Stek lök
3

Finhacka lök och finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek lök med en nypa salt i 4–5 min, eller tills mjuk.

Tillsätt vitlök och Medelhavets Pärla och stek i ytterligare 1 min, eller tills väldoftande.

Laga tomatsås
4

Tillsätt krossade tomater, grönsaksbuljong, vatten [1 dl | 2 dl], ketchup [1 msk | 2 msk], smör [1 msk | 2 msk] och socker [1 tsk | 2 tsk].

Koka upp och sänk till medelvärme.

Sjud i 4–5 min, eller tills något tjocknat.

Grädda parmigiana
5

Häll över hälften av tomatsåsen i en ugnsform.

Fördela aubergineskivor i ett lager i formen och toppa med resterande sås.

Strö över finriven ost och gouda [100g | 200g].

Grädda i ugnen i 10–15 min, eller tills ost är gyllene.

Skölj salladsmix [1/2 påse, 2P].

Blanda salladsmix, olivolja [1/2 msk | 1 msk] och en nypa salt i en medelstor skål precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp aubergine parmigiana på tallrikar.

Servera med sallad och pommes.