
Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
I kväll lagar vi en äkta italiensk klassiker! Melanzane alla parmigiana är en supergod gratäng med aubergine, tomatsås och riven ost som gräddas till gyllene perfektion i ugnen. Vi rostar aubergineskivor och varvar dem med tomatsås i en ugnsform under ett täcke av två sorters ost. Som tillbehör serverar vi cajunkryddade pommes frites och en frisk grönsallad.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 st
Aubergine
1 paket
Krossade tomater, vitlök & lök
100 g
Riven gouda
(Innehåller: Mjölk)
20 g
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
1 st
Rödlök
1 st
Vitlöksklyfta
4 g
Medelhavets Pärla
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller: Selleri)
500 g
Potatis
30 g
Salladsmix
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
½ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 3)
1 dl
Vatten (steg 4)
1 msk
Ketchup (steg 4)
1 tsk
Socker (steg 4)
1 msk
Smör (steg 4)
½ msk
Olivolja (steg 5)

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, Ay Cajun-ba, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

Under tiden, skär aubergine i 1 cm tjocka skivor.
Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en generös skvätt olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 10–12 min, eller tills mjuka och gyllene.

Finhacka lök och finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek lök med en nypa salt i 4–5 min, eller tills mjuk.
Tillsätt vitlök och Medelhavets Pärla och stek i ytterligare 1 min, eller tills väldoftande.

Tillsätt krossade tomater, grönsaksbuljong, vatten [1 dl | 2 dl], ketchup [1 msk | 2 msk], smör [1 msk | 2 msk] och socker [1 tsk | 2 tsk].
Koka upp och sänk till medelvärme.
Sjud i 4–5 min, eller tills något tjocknat.

Häll över hälften av tomatsåsen i en ugnsform.
Fördela aubergineskivor i ett lager i formen och toppa med resterande sås.
Strö över finriven ost och gouda [100g | 200g].
Grädda i ugnen i 10–15 min, eller tills ost är gyllene.
Skölj salladsmix [1/2 påse, 2P].
Blanda salladsmix, olivolja [1/2 msk | 1 msk] och en nypa salt i en medelstor skål precis innan servering.

Lägg upp aubergine parmigiana på tallrikar.
Servera med sallad och pommes.

