HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHemlagad Burgare
topBanner
Hemlagad burgare

Hemlagad burgare

med ugnsbakad aubergine och spröda pommes

Den underbara hamburgaren som innehåller färs med oregano, och rostad aubergine är ett spännande alternativ till den klassiska hamburgaren. En ljuvligt krämig vitlöksyoghurt är ett perfekt tillbehör, vi använder den både i hamburgaren, och som dip till våra härligt krispiga hemmagjorda pommes!

Taggar:Barnvänlig
Allergener:mjölkglutenäggsenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

75 g

Yoghurt

(Innehållermjölk)

300 g

Potatis

½ st

Aubergine

2 g

Panamat

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Tomat

½ portionspåse

Oregano

250 g

Nötfärs

15 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

1 st

Briochebullar

(Innehållermjölk, gluten, ägg, senapKan innehållasesam, soja)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Ägg* (steg 3)

1 msk

Salt* (steg 3)

Vetemjöl* (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)501.115 kcal
Energi (kJ)2096.665 kJ
Fett20.9965 g
varav mättat9.6 g
Kolhydrater42.7934 g
varav socker17.1 g
Protein35.7358 g
Salt1.8 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°/220°C (varmluft). Skär aubergine [1/2 st, 2P] på längden i 1 cm skivor. Skär (oskalad) potatis i 1 cm tjocka pommes. Placera aubergine och potatis på var sin sida av en plåt med bakplåtspapper och blanda med Panamat [1/2 paket, 2P], lite olivolja*, salt* och peppar*. Se till att varje aubergineskiva ligger separat. Baka i toppen av ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene. TIPS: Använd två plåtar till 4P.

2

Finhacka eller pressa vitlök. Blanda hälften av vitlöken med yoghurt, en nypa salt* och peppar* i en skål och ställ åt sidan. Skiva tomat tunt. Finhacka oreganoblad [1/2 påse, 2P] (spara några blad till garnering).

3

Blanda nötfärs, ägg* [1 st | 2 st], panko [1/2 påse, 2P], vetemjöl [1 msk | 2 msk], oregano, salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och resterande vitlök i en stor skål.

4

Forma färsen till biffar (1 per person) som är lite större än hamburgerbröden, då de krymper något vid stekning. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek biffar i 4-5 min på varje sida, eller tills de är gyllene och genomstekta. VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

5

Dela burgerbröd på mitten och värm dem i ugnen i 3-4 min, eller tills genomvarma.

6

Bre bröden med hälften av vitlöksyoghurten. Toppa med biff, aubergine, tomatskivor och resterande oreganoblad. Servera hamburgare med pommes och resterande vitlöksyoghurt.