HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVitlöksstekt Halloumi
topBanner
Vitlöksstekt halloumi

Vitlöksstekt halloumi

med bakad aubergine och granatäppelsallad

Ikväll bjuder vi på massor av färger och spännande smakkombinationer. Vi steker halloumi gyllene tillsammans med vitlök. Vi rostar aubergine, som vi först har kryddat med kummin, chili, och vår färdiga kryddblandning Jorden Runt. Vi serverar halloumi och zucchini med en fantastisk granatäppelsallad med bulgur, persilja och spenat. Och så toppar vi härligheterna med krämig tzatziki!

Taggar:Vegetarisk
Allergener:äggsenapglutenmjölksesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Aubergine

4 g

Jorden Runt

(Innehållerägg, senap)

1 g

Chili flakes

2 g

Spiskummin, malen

85 g

Bulgur

(Innehållergluten)

75 g

Yoghurt

(Innehållermjölk)

½ st

Granatäpple

200 g

Halloumi

(Innehållermjölk)

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Gurka

10 g

Sesamfrön

(InnehållersesamKan innehållanötter, jordnötter)

30 g

Spenat

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

4 dl

Vatten* (steg 2)

3 msk

Olivolja* (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)844.255 kcal
Energi (kJ)3532.3628 kJ
Fett54.505 g
varav mättat21.9 g
Kolhydrater46.4877 g
varav socker17.8 g
Protein33.984 g
Salt3.2 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Ugnsform
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Blanda spiskummin, en nypa chili, Jorden runt och olivolja [3 msk | 6 msk] i en skål. Dela aubergine på längden. Skär djupa skåror i auberginehalvorna. Tillsätt kryddolja och se till att den kommer djupt ner i skårorna. Placera aubergine i en ugnsform med skårorna upp, och rosta i ugnen i 30-35 min.

2

Koka upp en kastrull med saltat vatten* [4 dl | 8 dl]. Tillsätt bulgur och koka i 9-10 min eller tills 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen. TIPS: ‘Al dente’ betyder att bulgur är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

3

Tärna halloumi i 2 cm stora bitar. Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp en stor och torr stekpanna på hög värme. Rosta sesamfrön i 2-3 min. Lägg över i en skål. Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på hög värme. Stek halloumi i 2-3 min på varje sidan tills gyllene. Tillsätt hälften av vitlöken när det återstår 1 min.

4

Dela gurka på längden och skrapa ur kärnorna. Riv resten av gurkan och pressa ur vätska. Blanda gurka, yoghurt och resterande vitlök i en skål. Smaka av med salt* och peppar*.

5

Grovhacka persilja. Skölj och grovhacka spenat. Rulla granatäpple mot ett bord. Det hjälper kärnorna att lossna. Halvera granatäpple [1/2 st, 2P]. Håll granatäpple i en stor skål med vatten och använd fingrarna för att lossa kärnorna. Häll av vattnet från kärnorna, och ta bort det vita fruktköttet. TIPS: Att lossa kärnorna i vatten förhindrar att köket färgas rosa!

6

Blanda färdig bulgur med persilja, spenat, granatäpplekärnor, salt* och peppar*. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja*. Lägg upp bulgursallad och aubergine på var sin sida av tallrikar. Toppa aubergine med halloumi. Servera med en klick tzatziki och rostade sesamfrön.