
Här du ett recept som är perfekt om du vill förbereda maten i god tid, eller om du vill göra något extra av mat till en mysig vinterpicknick. Vi rostar baguette med vitlöksolja, och fyller våra sandwich med rostad aubergine och zucchini, sallad, tomat och en spännande och vacker röd calabresesås.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1
Aubergine
½
Zucchini
300
Potatis
1
Vitlöksklyfta
2
Baguette
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Sesam)
½
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
1
Sallad
1
Tomat
100
Grekisk salladsost
(Innehåller: Mjölk)
40
Aioli
(Innehåller: Ägg, Senap)
30
Calabresepesto
2
Olivolja (steg 2)

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Skär aubergine och zucchini [1/2 st, 2P] på längden i 1 cm skivor. Skär potatis i klyftor. Placera på en plåt [2 st, 4P] med bakplåtspapper. Blanda potatis med lite olivolja*, en nypa salt* och peppar. Blanda aubergine och zucchini med lite olivolja* och Mamas favorit. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 20-25 min.

Finhacka eller pressa vitlök. Blanda vitlök, olivolja* [2 msk | 4 msk] och en nypa salt* i en liten skål.

Blanda calabrese pesto [½ paket, 2P], gräddfil [½ paket, 2P], en nypa salt* och peppar* i en liten skål.

Dela baguette på längden när det återstår 10 min av grönsakernas tillagningstid. Bre på vitlöksolja, och rosta baguette på ett galler i 7-8 min.

Skär tomat i skivor. Plocka försiktigt av salladsblad. Smula salladsost med en gaffel.

Strö salladsost på brödet. Toppa med rostad aubergine och zucchini, salladsblad, tomat och calabresedressing. Stäng sandwich och servera med potatis och aioli vid sidan av.