HelloFresh
topBanner
Pasta caponata

Pasta caponata

med tagliatelle, aubergine och timjan

Vira upp varm tagliatelle och fyllig tomatig grönsaksröra på gaffeln och njut av hur smakerna av timjan, chili och smakrik ost gifter sig. Caponata är en siciliansk grönsaksröra du gör på ugnsrostade grönsaker i härlig tomatsås och är en snabblagad vardagsrätt med smaker som drar undan benen på dig. Italienskt när det är som bäst!

Taggar:Vegetarisk
Allergener:selleriäggglutenmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Aubergine

1 st

Röd paprika

1 st

Gul paprika

1 st

Lök

2 st

Vitlöksklyfta

1 påse

Timjan

1 st

Chili

200 g

Tomatpassata

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

250 g

Tagliatelle

(Innehållerägg, gluten)

20 g

Riven hårdost

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

1 dl

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1845 kJ
Energi (kcal)441 kcal
Fett6 g
varav mättat3 g
Kolhydrater76 g
varav socker16 g
Kostfiber9 g
Protein19 g
Kolesterol0 mg
Salt1 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft.Skär aubergine i 1 cm stora bitar. Kärna ur och skär röd och gul paprika i 1 cm stora bitar.Placera grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över generöst med olivolja och krydda med en nypa salt och peppar*.Rör om och rosta i ugnen i 20-25 min tills de mjuknat och fått svarta fläckar.

2

Skiva lök tunt.Pressa eller finhacka vitlök.Finhacka timjanbladen.Skiva chili tunt.

3

Koka upp vatten i en stor kastrull när det återstår ca 10 min av grönsakernas tillagningstid i ugnen.Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök i 3-4 min tills den börjar bli mjuk.Tillsätt vitlök och timjan (spara lite till garnering) och fräs i 1 min.

4

Rör ner tomatpassata, grönsaksbuljong och vatten (se ingredienslistan) och låt sjuda på medelvärme i 2-3 min tills såsen tjocknat något.Lägg tagliatelle i det kokande vattnet i kastrullen tillsammans med en nypa salt. Koka i 4-5 min eller tills pastan är al dente. Häll av och lägg tillbaka pastan i kastrullen. Rör om med en liten skvätt olivolja*.

5

När grönsakerna är klara i ugnen, rör ner dem såväl som tomatsåsen med pastan. Krydda med en nypa salt och peppar och rör om.

6

Fördela pasta caponatan mellan era tallrikar och garnera med chili (stark!), riven ost och resterande timjan.