HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Italiensk recept
Ratatouille Style Pasta

Ratatouille Style Pasta

med aubergine och basilika

Vad sägs om en vegetarisk pastarätt till middag ikväll? Ratatouille med pasta är en riktig höjdare att förgylla din vardag med. Stekta grönsaker där härliga smaknyanser har lockats fram gifter sig fint med en mustig tomatsås och mättande tagliatelle. Färsk basilika ger både färg och fräschhet till rätten och riven pecorino skänker både sälta och umami som lyfter smakintensiteten ytterligare. Mums!

Taggar:Vegetarisk
Allergener:äggglutenmjölksellerisulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

250 g

Tagliatelle

(Innehållerägg, gluten)

1 st

Pecorino Romano ost

(Innehållermjölk)

2 st

Vitlöksklyfta

½ st

Aubergine

1 st

Lök

1 st

Röd paprika

8 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 påse

Basilika

300 g

Tomatsås

(Innehållersulfiter)

1 st

Tomat

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt*

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)1925 kJ
Energi (kcal)460 kcal
Fett7 g
varav mättat3 g
Kolhydrater74 g
varav socker14 g
Kostfiber8 g
Protein18 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp vatten* i en vattenkokare.

Skiva lök tunt.

Skär aubergine [1/2 st, 2 pers], tomat och paprika i 1 cm stora bitar.

Finhacka vitlök.

Grovhacka basilika, lägg lite åt sidan till garnering.

Riv pecorino.

2

Häll det kokande vattnet från vattenkokaren i en kastrull, tillsätt en nypa salt* och koka tagliatelle 4-5 min tills den är 'al dente'.

Spara pastavatten [1 dl, 2 pers | 2 dl, 4 pers], häll av resten.

Lägg tillbaka pastan i kastrullen. Ringla över en skvätt olivolja*.

3

Hetta upp en rejäl skvätt olivolja i en kastrull på medelvärme. Fräs lök, aubergine och en nypa salt i 3-4 min.

Tillsätt paprika och tomat och fräs i ytterligare 3-4 min.

Tillsätt vitlök och fräs i ca 1 min.

4

Tillsätt tomatsås, grönsaksbuljong, pastavattnet, salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och basilika.

Låt sjuda i 3-5 min tills såsen tjocknat.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om såsen blir för tjock.

5

För över pastan till kastrullen och rör om väl så att den täcks av såsen.

6

Fördela 'ratatouille style pasta' mellan era tallrikar.

Strö över pecorino och garnera med basilika.

Smaklig måltid!