Ratatouille Style Pasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ratatouille Style Pasta

Ratatouille Style Pasta

med aubergine och basilika

Vad sägs om en vegetarisk pastarätt till middag ikväll? Ratatouille med pasta är en riktig höjdare att förgylla din vardag med. Stekta grönsaker där härliga smaknyanser har lockats fram gifter sig fint med en mustig tomatsås och mättande tagliatelle. Färsk basilika ger både färg och fräschhet till rätten och riven pecorino skänker både sälta och umami som lyfter smakintensiteten ytterligare. Mums!

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Ägg
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Lök

1

Vitlöksklyfta

1

Tomat

½

Aubergine

1

Röd paprika

1

Basilika

300

Tomatsås

20

Pecorino Romano ost

8

Grönsaksbuljong

250

Tagliatelle

(Innehåller Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

¼

Salt

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)361 kcal
Energi (kJ)1509 kJ
Fett3.59 g
varav mättat1 g
Kolhydrater73.46 g
varav socker1.9 g
Protein12.97 g
Salt2.7 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Koka upp vatten* i en vattenkokare. Skiva lök tunt. Skär aubergine [1/2 st, 2 pers], tomat och paprika i 1 cm stora bitar. Finhacka vitlök. Grovhacka basilika, lägg lite åt sidan till garnering. Riv pecorino.

Koka pasta
2

Häll det kokande vattnet från vattenkokaren i en kastrull, tillsätt en nypa salt* och koka tagliatelle i 4-5 min tills den är 'al dente'. Spara pastavatten [1 dl, 2 pers | 2 dl, 4 pers], häll av resten. Lägg tillbaka pastan i kastrullen. Ringla över en skvätt olivolja*.

Fräs grönsaker
3

Hetta upp en rejäl skvätt olivolja* i en kastrull på medelvärme. Fräs lök, aubergine och en nypa salt* i 3-4 min. Tillsätt paprika och tomat och fräs i ytterligare 3-4 min. Tillsätt vitlök och fräs i ca 1 min.

Koka tomatsås
4

Tillsätt tomatsås, grönsaksbuljong, pastavattnet, salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och basilika. Låt sjuda i 3-5 min tills såsen tjocknat. TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om såsen blir för tjock.

Tillsätt pasta
5

För över pastan till kastrullen och rör om väl så att den täcks av såsen.

Servera
6

Fördela 'ratatouille style pasta' mellan era tallrikar. Strö över pecorino och garnera med basilika.