Rostad aubergine
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rostad aubergine

Rostad aubergine

med bulgursallad och körveldressing

Denna rätt livar vi upp med aromatisk körvel och Central American Style kryddmix, en varm smaksättning med typiskt karibiska och latinamerikanska smaker som ger tydlig karaktär med både hetta och robust smak. Den ljumna bulgursalladen görs på ugnsrostade grönsaker och fräschas upp med syrlig citron för balans. Servera denna enkla vegetariska rätt med aubergineskivor som du låtit grilla i ugnen, och med smarrig körveldressing.

Taggar:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Allergener:
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Röd paprika

75

Gräddfil

75

Salladsmix

1

Aubergine, Graffiti

4

Grönsaksbuljong

85

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

8

Panamat

1

Rödlök

1

Vitlöksklyfta

1

Körvel

20

Solroskärnor

1

Citron

Ingår inte i din leverans

2

Olivolja

3

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)343 kcal
Energi (kJ)1437 kJ
Fett20.9 g
varav mättat2.7 g
Kolhydrater28.6 g
varav socker0.6 g
Protein7.4 g
Salt1 g

Instruktioner

Förbered frukt & grönt
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär aubergine på längden i tunna skivor. Kärna ur och skär paprika i 2 cm stora bitar. Skär rödlök i 2 cm breda klyftor. Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Finhacka vitlök. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

Rosta grönsaker
2

Lägg de uppskurna grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja* [2 msk, 2 pers | 4 msk, 4 pers]. Tillsätt vitlök, citronzest, hälften av Central American Style kryddmix (stark!) och krydda med en nypa salt* och peppar*. Blanda så att allt täcks. Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills grönsakerna fått färg och är mjuka.

Koka bulgur
3

Koka upp vatten* (se ingredienslistan), grönsaksbuljong och resterande Central American Style kryddmix (stark!) i en medelstor kastrull. Tillsätt bulgur och koka i 2-3 min. Sätt på ett lock och ta av från värmen. Låt stå under lock i 12-15 min. När bulgurn har absorberat allt vatten, ta av locket och låt svalna något.

Förbered körveldressing
4

Grovhacka körvel. Blanda gräddfil [1/2 paket, 2 pers], hälften av körveln och en generös skvätt citronjuice i en liten skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

Blanda bulgursallad
5

Tillsätt salladsmix, rostad rödlök och paprika, en skvätt citronjuice och resterande körvel till bulgurn. Krydda med en nypa salt* och peppar* och rör om.

Servera
6

Fördela bulgursalladen mellan era tallrikar och toppa med grillad aubergine och solrosfrön. Ringla över körveldressingen och servera med citronklyftor vid sidan av.