Ratatouille Style Pasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ratatouille Style Pasta

Ratatouille Style Pasta

med aubergine och basilika

Vad sägs om en vegetarisk pastarätt till middag ikväll? Ratatouille med pasta är en riktig höjdare att förgylla din vardag med. Stekta grönsaker där härliga smaknyanser har lockats fram gifter sig fint med en mustig tomatsås och mättande tagliatelle. Färsk basilika ger både färg och fräschhet till rätten och riven pecorino skänker både sälta och umami som lyfter smakintensiteten ytterligare. Mums!

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Ägg
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Lök

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Tomat

½ st

Aubergine

1 st

Röd paprika

1 portionspåse

Basilika

300 g

Tomatsås

20 g

Finriven ost

8 g

Grönsaksbuljong

250 g

Tagliatelle

(Innehåller Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)361 kcal
Energi (kJ)1509 kJ
Fett3.6 g
varav mättat1 g
Kolhydrater73.5 g
varav socker1.9 g
Protein13 g
Salt2.7 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Koka upp vatten* i en vattenkokare. Skiva lök tunt. Skär aubergine [1/2 st, 2 pers], tomat och paprika i 1 cm stora bitar. Finhacka vitlök. Grovhacka basilika (lägg lite åt sidan till garnering). 

Koka pasta
2

Häll det kokande vattnet från vattenkokaren i en kastrull, tillsätt en nypa salt* och koka tagliatellen i 4-5 min, eller tills den är 'al dente'. Spara pastavatten [1 dl, 2 pers | 2 dl, 4 pers] innan du häller av resten. Häll tillbaka pastan i kastrullen. Ringla över en skvätt olivolja*.

Fräs grönsaker
3

Hetta upp en rejäl skvätt olivolja* i en kastrull på medelvärme. Fräs lök, aubergine och en nypa salt* i 3-4 min. Tillsätt paprika och tomat och fräs i ytterligare 3-4 min. Tillsätt vitlök och fräs i ca 1 min.

Koka tomatsås
4

Tillsätt tomatsås, grönsaksbuljong, pastavattnet, salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och basilika. Låt sjuda i 3-5 min, eller tills såsen tjocknat något. TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om såsen blir för tjock.

Tillsätt pasta
5

För över pastan till kastrullen och rör om väl så att den täcks av såsen.

Servera
6

Fördela er 'ratatouille style pasta' mellan tallrikarna. Strö över riven hårdost och garnera med basilika.