HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRatatouille Style Pasta
topBanner
Ratatouille Style Pasta

Ratatouille Style Pasta

med aubergine och basilika

Vad sägs om en vegetarisk pastarätt till middag ikväll? Ratatouille med pasta är en riktig höjdare att förgylla din vardag med. Stekta grönsaker där härliga smaknyanser har lockats fram gifter sig fint med en mustig tomatsås och mättande tagliatelle. Färsk basilika ger både färg och fräschhet till rätten och riven pecorino skänker både sälta och umami som lyfter smakintensiteten ytterligare. Mums!

Taggar:Vegetarisk
Allergener:sulfitermjölkäggsellerigluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Lök

8 g

Vitlöksklyfta

250 g

Tomat

¼ tsk

Aubergine

Röd paprika

Basilika

Tomatsås

(Innehållersulfiter)

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

Tagliatelle

(Innehållerägg, glutenKan innehållaKan innehålla spår av soja, Kan innehålla spår av senap)

Ingår inte i din leverans

Salt*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1879.2855 kJ
Energi (kcal)449.16 kcal
Fett6.887 g
varav mättat1.6 g
Kolhydrater85.76 g
varav socker11.8 g
Protein14.77 g
Salt4.3 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp vatten* i en vattenkokare. Skiva lök tunt. Skär aubergine [1/2 st, 2 pers], tomat och paprika i 1 cm stora bitar. Finhacka vitlök. Grovhacka basilika (lägg lite åt sidan till garnering). 

2

Häll det kokande vattnet från vattenkokaren i en kastrull, tillsätt en nypa salt* och koka tagliatellen i 4-5 min, eller tills den är 'al dente'. Spara pastavatten [1 dl, 2 pers | 2 dl, 4 pers] innan du häller av resten. Häll tillbaka pastan i kastrullen. Ringla över en skvätt olivolja*.

3

Hetta upp en rejäl skvätt olivolja* i en kastrull på medelvärme. Fräs lök, aubergine och en nypa salt* i 3-4 min. Tillsätt paprika och tomat och fräs i ytterligare 3-4 min. Tillsätt vitlök och fräs i ca 1 min.

4

Tillsätt tomatsås, grönsaksbuljong, pastavattnet, salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och basilika. Låt sjuda i 3-5 min, eller tills såsen tjocknat något. TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om såsen blir för tjock.

5

För över pastan till kastrullen och rör om väl så att den täcks av såsen.

6

Fördela er 'ratatouille style pasta' mellan tallrikarna. Strö över riven hårdost och garnera med basilika.