Vad sägs om en vegetarisk pastarätt till middag ikväll? Ratatouille med pasta är en riktig höjdare att förgylla din vardag med. Stekta grönsaker där härliga smaknyanser har lockats fram gifter sig fint med en mustig tomatsås och mättande tagliatelle. Färsk basilika ger både färg och fräschhet till rätten och riven pecorino skänker både sälta och umami som lyfter smakintensiteten ytterligare. Mums!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.
300 g
Lök
8 g
Vitlöksklyfta
250 g
Tomat
¼ tsk
Aubergine
Röd paprika
Basilika
Tomatsås
(Innehållersulfiter)Finriven ost
(Innehållermjölk, ägg)Grönsaksbuljong
(Innehållerselleri)Tagliatelle
(Innehållerägg, glutenKan innehållaKan innehålla spår av soja, Kan innehålla spår av senap)Salt*
Koka upp vatten* i en vattenkokare. Skiva lök tunt. Skär aubergine [1/2 st, 2 pers], tomat och paprika i 1 cm stora bitar. Finhacka vitlök. Grovhacka basilika (lägg lite åt sidan till garnering).
Häll det kokande vattnet från vattenkokaren i en kastrull, tillsätt en nypa salt* och koka tagliatellen i 4-5 min, eller tills den är 'al dente'. Spara pastavatten [1 dl, 2 pers | 2 dl, 4 pers] innan du häller av resten. Häll tillbaka pastan i kastrullen. Ringla över en skvätt olivolja*.
Hetta upp en rejäl skvätt olivolja* i en kastrull på medelvärme. Fräs lök, aubergine och en nypa salt* i 3-4 min. Tillsätt paprika och tomat och fräs i ytterligare 3-4 min. Tillsätt vitlök och fräs i ca 1 min.
Tillsätt tomatsås, grönsaksbuljong, pastavattnet, salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och basilika. Låt sjuda i 3-5 min, eller tills såsen tjocknat något. TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om såsen blir för tjock.
För över pastan till kastrullen och rör om väl så att den täcks av såsen.
Fördela er 'ratatouille style pasta' mellan tallrikarna. Strö över riven hårdost och garnera med basilika.