topBanner
Linsdhal

Linsdhal

med aubergine och rostade cashewnötter

Ikväll lagar vi en supergod gryta, Linsdhal, med både röda och gröna linser. Spännande tillbehör är aubergine, spröd koriander tortilla och rostade cashewnötter.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:sellerinötterglutenmjölksenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

100 g

Röda linser

(Kan innehållaKan innehålla spår av gluten)

1 paket

Gröna linser

1 st

Aubergine

1 st

Ingefära

4 g

Spiskummin, malen

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 st

Rödlök

1 påse

Koriander

4 g

Goan xacuti

1 st

Vitlöksklyfta

20 g

Cashewnötter

(Innehållernötter)

2 st

Tortillabröd

(Innehållergluten)

150 g

Yoghurt

(Innehållermjölk)

20 g

Gul currypasta

(Innehållersenap)

Ingår inte i din leverans

450 ml

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3231 kJ
Energi (kcal)772 kcal
Fett20 g
varav mättat7 g
Kolhydrater96 g
varav socker13 g
Protein41 g
Salt4 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Tärna aubergine i 3 cm stora bitar. Gnid aubergine med en generös skvätt olivolja* och spiskummin, och krydda generöst med salt*. Sprid ut på en plåt med bakplåtspapper och rosta i 20-25 min.

2

Koka upp vatten i en vattenkokare. Finhacka (eller pressa) vitlök. Skala och finhacka (eller riv) ingefära. Finhacka rödlök. Grovhacka koriander. Skölj röda och gröna linser under kallt vatten i en sil.

3

Hetta upp en torr stekpanna på medelvärme. Rosta cashewnötter under omrörning i 2-3 min och för sedan över till en tallrik. Hetta upp en skvätt olivolja* i stekpannan på medelvärme. Stek rödlök i 5 min. Tillsätt ingefära, vitlök, currypasta och Goan Xacuti och stek i 3 min. TIPS: Rör cashewnötterna noga så de inte bränns.

4

Tillsätt röda linser och gröna linser i stekpannan. Tillsätt grönsaksbuljong och kokande vatten* (se ingredienslistan). Sjud i 15-20 min eller tills allt vatten absorberats, rör om ofta. Rör ner hälften av yoghurten, och sjud i ytterligare 3-5 min tills krämig.

5

Blanda olivolja* [2msk, 2 pers | 4msk, 4 pers], hälften av koriander, en nypa salt* och peppar* i en skål. Skär tortilla i 3 cm breda skivor. Placera skivorna på en plåt med bakplåtspapper (2 plåtar för 4 personer). Ringla över korianderolja* och baka i ugnen i 6-8 min.

6

Rör hälften av den resterande koriandern i dhalen och krydda med salt* och peppar*. Servera dhalen i skålar och toppa med rostad aubergine, en klick yoghurt, koriander och cashewnötter. Servera med korianderchips.