
Ikväll lagar vi en supergod gryta, Linsdhal, med både röda och gröna linser. Spännande tillbehör är aubergine, spröd koriander tortilla och rostade cashewnötter.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
4
Spiskummin, malen
4
Grönsaksbuljong
100
Röda linser
(Kan innehålla spår av: Gluten)
1
Gröna linser
1
Aubergine
1
Ingefära
1
Rödlök
1
Koriander
4
Goan Xacuti
1
Vitlöksklyfta
2
Tortillabröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
150
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
20
Gul currypasta
(Innehåller: Senap)
20
Cashewnötter
4.5
Vatten

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Tärna aubergine i 3 cm stora bitar. Gnid aubergine med en generös skvätt olivolja* och spiskummin, och krydda generöst med salt*. Sprid ut på en plåt med bakplåtspapper och rosta i 20-25 min.

Koka upp vatten i en vattenkokare. Finhacka (eller pressa) vitlök. Skala och finhacka (eller riv) ingefära. Finhacka rödlök. Grovhacka koriander. Skölj röda och gröna linser under kallt vatten i en sil.

Hetta upp en torr stekpanna på medelvärme. Rosta cashewnötter under omrörning i 2-3 min och för sedan över till en tallrik. Hetta upp en skvätt olivolja* i stekpannan på medelvärme. Stek rödlök i 5 min. Tillsätt ingefära, vitlök, currypasta och Goan Xacuti och stek i 3 min. TIPS: Rör cashewnötterna noga så de inte bränns.

Tillsätt röda linser och gröna linser i stekpannan. Tillsätt grönsaksbuljong och kokande vatten* (se ingredienslistan). Sjud i 15-20 min eller tills allt vatten absorberats, rör om ofta. Rör ner hälften av yoghurten, och sjud i ytterligare 3-5 min tills krämig.

Blanda olivolja* [2msk, 2 pers | 4msk, 4 pers], hälften av koriander, en nypa salt* och peppar* i en skål. Skär tortilla i 3 cm breda skivor. Placera skivorna på en plåt med bakplåtspapper (2 plåtar för 4 personer). Ringla över korianderolja* och baka i ugnen i 6-8 min.

Rör hälften av den resterande koriandern i dhalen och krydda med salt* och peppar*. Servera dhalen i skålar och toppa med rostad aubergine, en klick yoghurt, koriander och cashewnötter. Servera med korianderchips.