HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconLinsdhal
topBanner
Linsdhal

Linsdhal

med aubergine och rostade cashewnötter

Ikväll lagar vi en supergod gryta, Linsdhal, med både röda och gröna linser. Spännande tillbehör är aubergine, spröd koriander tortilla och rostade cashewnötter.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:selleriglutenmjölksenapnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Spiskummin, malen

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

100 g

Röda linser

(Kan innehållaKan innehålla spår av gluten)

1 paket

Gröna linser

4 g

Aubergine

2 st

Ingefära

150 g

Rödlök

20 g

Koriander

20 g

Goan xacuti

4.5 dl

Vitlöksklyfta

Tortillabröd

(Innehållergluten)

Yoghurt

(Innehållermjölk)

Gul currypasta

(Innehållersenap)

Cashewnötter

(Innehållernötter)

Ingår inte i din leverans

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)896.9999 kcal
Energi (kJ)3753.0479 kJ
Fett23.996 g
varav mättat7.7 g
Kolhydrater114.729 g
varav socker8.1 g
Protein44.96 g
Salt4.3 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Tärna aubergine i 3 cm stora bitar. Gnid aubergine med en generös skvätt olivolja* och spiskummin, och krydda generöst med salt*. Sprid ut på en plåt med bakplåtspapper och rosta i 20-25 min.

2

Koka upp vatten i en vattenkokare. Finhacka (eller pressa) vitlök. Skala och finhacka (eller riv) ingefära. Finhacka rödlök. Grovhacka koriander. Skölj röda och gröna linser under kallt vatten i en sil. 

3

Hetta upp en torr stekpanna på medelvärme. Rosta cashewnötter under omrörning i 2-3 min och för sedan över till en tallrik. Hetta upp en skvätt olivolja* i stekpannan på medelvärme. Stek rödlök i 5 min. Tillsätt ingefära, vitlök, currypasta och Goan Xacuti och stek i 3 min. TIPS: Rör cashewnötterna noga så de inte bränns.

4

Tillsätt röda linser och gröna linser i stekpannan. Tillsätt grönsaksbuljong och kokande vatten* (se ingredienslistan). Sjud i 15-20 min eller tills allt vatten absorberats, rör om ofta. Rör ner hälften av yoghurten, och sjud i ytterligare 3-5 min tills krämig.

5

Blanda olivolja* [2msk, 2 pers | 4msk, 4 pers], hälften av koriander, en nypa salt* och peppar* i en skål. Skär tortilla i 3 cm breda skivor. Placera skivorna på en plåt med bakplåtspapper (2 plåtar för 4 personer). Ringla över korianderolja* och baka i ugnen i 6-8 min.

6

Rör hälften av den resterande koriandern i dhalen och krydda med salt* och peppar*. Servera dhalen i skålar och toppa med rostad aubergine, en klick yoghurt, koriander och cashewnötter. Servera med korianderchips.