
Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Katsu är en japansk tillagningsmetod som oftast används för att panera och steka kyckling eller fläskkött. I dagens vegetariska version använder vi istället aubergine, som vi steker gyllene och krispig i en panering med panko och sesamfrön. Vi serverar vår aubergine med klassiska tillbehör – en katsusås med soja, sweet chilisås och curry och aromatiskt kokosris. En fräsch kålsallad med både hetta och syra i form av chiliflakes och limesaft och en klick asiatisk majonnäs blir perfekta tillbehör.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 st
Aubergine
75 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
150 g
Långkornigt vitt ris
15 g
Riven kokos
(Kan innehålla spår av: Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)
10 g
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Jordnötter, Nötter)
4 g
Curry-On
40 g
Sweet chilisås
25 ml
Sojasås
(Innehåller: Gluten, Vete, Soja)
150 g
Förskuren spetskål
50 g
Vegansk asiatisk majonnäs
(Innehåller: Gluten, Vete, Sesam, Soja)
1 st
Salladslök
½ st
Lime
½ g
Chiliflakes
1 paket
Saltade jordnötter
(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)
½ msk
Olivolja (steg 1)
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
3 msk
Vetemjöl (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 2)
½ dl
Vatten (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 4)
½ msk
Olivolja (steg 4)
½ msk
Vetemjöl (steg 5)
1.5 dl
Vatten (steg 5)
1 msk
Olivolja (steg 3)
½ msk
Olivolja (steg 5)

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme.
Rosta kokos i 30 sek, eller tills gyllene.
Tillsätt vatten [3 dl | 51/2 dl] och koka upp.
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Skär aubergine i 1 cm tjocka skivor.
Blanda mjöl [3 msk | 6 msk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och vatten [1/2 dl | 1 dl] i en djup skål. Vispa tills slätt.
Blanda panko, en nypa salt och sesamfrön i en ny djup skål.
Vänd aubergine först i mjöl och sedan i panko. Ställ åt sidan på en tallrik.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek aubergine i omgångar i 4–5 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper och krydda med salt.

Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.
Halvera lime [1/2 st, 2P].
Blanda limesaft [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk |1/2 tsk], olivolja [1/2 msk | 1 msk], chili flakes [1/2 paket, 2P], spetskål, jordnötter och salladslök i en stor skål och ställ åt sidan.

Torka ur stekpannan som använts till aubergine.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i den på medelhög värme.
Fräs Curry-on och mjöl [1/2 msk | 1 msk] i 1 min.
Tillsätt sojasås, sweet chilisås och vatten [11/2 dl | 3 dl] under omrörning. Sjud i 1–2 min, tills något tjocknat. Ta av från värme.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om såsen verkar för tjock.

Lägg upp ris, aubergine och kålsallad på tallrikarna.
Ringla sås runt aubergine och servera med en klick asiatisk majonnäs.