HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconIndisk Linscurry
topBanner
Indisk linscurry

Indisk linscurry

med ugnsrostad aubergine och korianderolja

Finns det något bättre en kall vinterkväll än en varm, mustig gryta? Skäm bort familjen med kvällens fantastiska rätt, en underbar gryta med linser, lök, morot och spenat. Grytan får spännande smak av vår färdiga kryddblandning Milda Mahal, och kokosmjölk bidrar med perfekt krämighed. Vi serverar vår ljuvliga gryta med kokt ris och rostad aubergine, och så toppar vi med en crunchy koriander- och jordnötsolja!

Taggar:Vegetarisk
Allergener:selleriglutensojajordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Aubergine

1 st

Rödlök

1 st

Vitlöksklyfta

2 st

Morot

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

8 g

Milda Mahal

½ burk

Tomatpuré

100 g

Röda linser

(Kan innehållaKan innehålla spår av gluten)

12.5 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

200 ml

Kokosmjölk

60 g

Spenat

150 g

Basmatiris

1 portionspåse

Koriander

½ st

Chili

20 g

Jordnötter

(Innehållerjordnötter)

1 st

Ekologisk lime

Ingår inte i din leverans

1.5 dl

Vatten* (steg 3)

½ tsk

Salt* (steg 3)

3 dl

Vatten* (steg 4)

½ tsk

Salt* (steg 4)

1.5 msk

Olivolja* (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3838.4434 kJ
Energi (kcal)917.41 kcal
Fett37.2569 g
varav mättat18.7 g
Kolhydrater110.2031 g
varav socker18.9 g
Protein27.8775 g
Salt4.4 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C/180°C (varmluft). Halvera aubergine på längden. Skär varje halva i fyra skivor på längden, och dela sen skivorna på hälften. Placera aubergine i ett lager på en plåt med bakpapper. Blanda med lite olivolja*, hälften av Milda Mahal, en nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 20-25 min, tills gyllene och mjuk.

2

Skiva rödlök tunt. Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka morot (oskalad). Skölj linser. Skölj spenat.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor kastrull på medelhög värme. Fräs lök och morot i 2 min. Tillsätt resterande Milda Mahal, tomatpuré [½ burk, 2P], vitlök och linser. Fräs i 1 min. Rör i kokosmjölk, vatten* [1½ dl | 3 dl], sojasås [½ paket, 2P] och grönsaksbuljong. Koka upp, sjud sen på låg värme tills linserna är färdiga, 20-25 min. Rör sedan i spenat tills mjuk. Krydda med salt* [½ tsk | 1 tsk] och peppar*. TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om curryn är för tjock. 

4

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

5

Grovhacka koriander. Halvera, kärna ur och skiva chili [1/2 st, 2P] tunt. Finhacka jordnötter. Riv limezest och skär sen lime i klyftor. Blanda koriander, jordnötter, limezest, och olivolja* [11/2 msk | 3 msk] i en liten skål. TIPS: Tillsätt chili om du tycker om stark mat.

6

Lägg upp ris och curry i skålar och toppa aubergine. Ringla över koriander- och jordnötsolja och servera med limeklyftor vid sidan av.