topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pärlcouscous

Pärlcouscous

med kikärtor, zucchini och yoghurtdressing

Här du ett recept som är perfekt om du vill förbereda maten i god tid, eller om du vill göra något extra av mat till en fantastisk picknick. Här lagar vi vackra pärlcouscous, som vi blandar med rostad zucchini & kikärtor. Vi toppar med grekisk salladsost, körsbärstomater, persilja och rostade pumpafrön, och så är picknicken fulländad!

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

4

Panamat

1

Pumpakärnor

1

Zucchini

1

Salladslök

½

Kikärtor

170

Pärlcouscous

(Innehåller Vete, Gluten)

4

Grönsaksbuljong

½

Ekologisk lime

1

Bladpersilja

37.5

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

100

Grekisk salladsost

125

Körsbärstomater

Ingår inte i din leverans

¼

Vatten (steg 4)

4

Vatten (steg 3)

Smör (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)474 kcal
Energi (kJ)1983 kJ
Fett2.5 g
varav mättat2.5 g
Kolhydrater74.82 g
varav socker7.1 g
Protein1.5 g
Salt1.5 g

Köksredskap

Bakplåt
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Rosta pumpafrön
1

Sätt ugnen på 220°C/ 200°C (varmluft). Hetta upp en kastrull på medelhög värme. Tillsätt pumpafrön och rosta i 2-3 min, och ställ åt sidan på en tallrik. Skär zucchini i kvartar på längden, och finhacka. Skiva salladslök tunt. Häll av kikärtor [1/2 paket, 2P].

Rosta zucchini & kikärtor
2

Placera zucchini på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en generös skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar*. Placera kikärtor på den andra sidan av plåten. Blanda en generös skvätt olivolja*, Panamat, en generös nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 15-17 min, eller tills kikärtor är gyllene och zucchini är mjuk.

Koka pärlcouscous
3

Hetta upp en skvätt olivolja* och en generös klick smör* i kastrullen på medelhög värme. Stek salladslök i 1-2 min. Tillsätt vatten* [4 dl | 8 dl] och grönsaksbuljong, och koka upp. Tillsätt pärlcouscous, sänk till medelvärme och sjud i 12-15 min, eller tills den är mjuk, men fortfarande har tuggmotstånd. Häll av vattnet och lägg tillbaka pärlcouscous i kastrullen.

Förbered dressing
4

Grovhacka persilja. Riv limezest och skär lime i klyftor. Blanda yoghurt [1/2 paket, 2 P], vatten* [1 tsk | 2 tsk] och hälften av persiljan i en liten skål. Smaka av med en nypa salt* och peppar*.

Blanda samman
5

Tillsätt en nypa limezest, en skvätt limejuice, en skvätt olivolja, hälften av zucchinin till kastrullen med pärlcouscous. Smula i hälften av salladsosten och blanda väl. Smaka av med salt* och peppar*. Halvera körsbärstomater.

Servera
6

Lägg upp pärlcouscous i skålar. Toppa med zucchini, kikärtor, körsbärstomater, pumpafrön, och resterande persilja. Smula över resterande salladsost. Ringla över yoghurtdressing och servera med limeklyftor.