
Här du ett recept som är perfekt om du vill förbereda maten i god tid, eller om du vill göra något extra av mat till en fantastisk picknick. Här lagar vi vackra pärlcouscous, som vi blandar med rostad zucchini & kikärtor. Vi toppar med grekisk salladsost, körsbärstomater, persilja och rostade pumpafrön, och så är picknicken fulländad!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
4
Panamat
1
Pumpakärnor
1
Zucchini
1
Salladslök
½
Kikärtor
170
Pärlcouscous
(Innehåller: Vete, Gluten)
4
Buljong
½
Ekologisk lime
1
Bladpersilja
37.5
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
100
Grekisk salladsost
125
Körsbärstomater
¼
Vatten (steg 4)
4
Vatten (steg 3)
Smör (steg 3)

Sätt ugnen på 220°C/ 200°C (varmluft). Hetta upp en kastrull på medelhög värme. Tillsätt pumpafrön och rosta i 2-3 min, och ställ åt sidan på en tallrik. Skär zucchini i kvartar på längden, och finhacka. Skiva salladslök tunt. Häll av kikärtor [1/2 paket, 2P].

Placera zucchini på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en generös skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar*. Placera kikärtor på den andra sidan av plåten. Blanda en generös skvätt olivolja*, Panamat, en generös nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 15-17 min, eller tills kikärtor är gyllene och zucchini är mjuk.

Hetta upp en skvätt olivolja* och en generös klick smör* i kastrullen på medelhög värme. Stek salladslök i 1-2 min. Tillsätt vatten* [4 dl | 8 dl] och grönsaksbuljong, och koka upp. Tillsätt pärlcouscous, sänk till medelvärme och sjud i 12-15 min, eller tills den är mjuk, men fortfarande har tuggmotstånd. Häll av vattnet och lägg tillbaka pärlcouscous i kastrullen.

Grovhacka persilja. Riv limezest och skär lime i klyftor. Blanda yoghurt [1/2 paket, 2 P], vatten* [1 tsk | 2 tsk] och hälften av persiljan i en liten skål. Smaka av med en nypa salt* och peppar*.

Tillsätt en nypa limezest, en skvätt limejuice, en skvätt olivolja, hälften av zucchinin till kastrullen med pärlcouscous. Smula i hälften av salladsosten och blanda väl. Smaka av med salt* och peppar*. Halvera körsbärstomater.

Lägg upp pärlcouscous i skålar. Toppa med zucchini, kikärtor, körsbärstomater, pumpafrön, och resterande persilja. Smula över resterande salladsost. Ringla över yoghurtdressing och servera med limeklyftor.

