HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPärlcouscous
topBanner
Pärlcouscous

Pärlcouscous

med kikärtor, zucchini och yoghurtdressing

Här du ett recept som är perfekt om du vill förbereda maten i god tid, eller om du vill göra något extra av mat till en fantastisk picknick. Här lagar vi vackra pärlcouscous, som vi blandar med rostad zucchini & kikärtor. Vi toppar med grekisk salladsost, körsbärstomater, persilja och rostade pumpafrön, och så är picknicken fulländad!

Taggar:SnabbVegetarisk
Allergener:NötterGlutenSelleriMjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Panamat

20 g

Pumpakärnor

(InnehållerNötterKan innehållaSesam, Jordnötter)

Zucchini

1 st

Salladslök

½ paket

Kikärtor

170 g

Pärlcouscous

(InnehållerGluten)

4 g

Grönsaksbuljong

(InnehållerSelleri)

½ st

Ekologisk lime

1 portionspåse

Bladpersilja

37.5 g

Yoghurt

(InnehållerMjölk)

Grekisk salladsost

(InnehållerMjölk)

125 g

Körsbärstomater

Ingår inte i din leverans

¼ msk

Vatten (steg 4)

4 dl

Vatten (steg 3)

efter behov

Smör (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)474 kcal
Energi (kJ)1983 kJ
Fett9.55 g
varav mättat2.5 g
Kolhydrater74.82 g
varav socker7.1 g
Protein18.52 g
Salt1.5 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Rivjärn
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/ 200°C (varmluft). Hetta upp en kastrull på medelhög värme. Tillsätt pumpafrön och rosta i 2-3 min, och ställ åt sidan på en tallrik. Skär zucchini i kvartar på längden, och finhacka. Skiva salladslök tunt. Häll av kikärtor [1/2 paket, 2P].

2

Placera zucchini på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en generös skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar*. Placera kikärtor på den andra sidan av plåten. Blanda en generös skvätt olivolja*, Panamat, en generös nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 15-17 min, eller tills kikärtor är gyllene och zucchini är mjuk.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* och en generös klick smör* i kastrullen på medelhög värme. Stek salladslök i 1-2 min. Tillsätt vatten* [4 dl | 8 dl] och grönsaksbuljong, och koka upp. Tillsätt pärlcouscous, sänk till medelvärme och sjud i 12-15 min, eller tills den är mjuk, men fortfarande har tuggmotstånd. Häll av vattnet och lägg tillbaka pärlcouscous i kastrullen.

4

Grovhacka persilja. Riv limezest och skär lime i klyftor. Blanda yoghurt [1/2 paket, 2 P], vatten* [1 tsk | 2 tsk] och hälften av persiljan i en liten skål. Smaka av med en nypa salt* och peppar*.

5

Tillsätt en nypa limezest, en skvätt limejuice, en skvätt olivolja, hälften av zucchinin till kastrullen med pärlcouscous. Smula i hälften av salladsosten och blanda väl. Smaka av med salt* och peppar*. Halvera körsbärstomater.

6

Lägg upp pärlcouscous i skålar. Toppa med zucchini, kikärtor, körsbärstomater, pumpafrön, och resterande persilja. Smula över resterande salladsost. Ringla över yoghurtdressing och servera med limeklyftor.