En krämig pastarätt som du lagar på ett kick – låter inte det som en perfekt vardagsmiddag? Vi kokar tortelloni med ricotta och spenat och vänder dem i en sås på matlagningsgrädde, tomatpuré, ost, vitlök och massor av härliga medelhavskryddor. Sedan toppar vi med balsamicorostad zucchini, rucola och krispig pangrattato, och så är det dags att sätta sig till bords.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 g
Vitlöksflörter
4 g
Medelhavets Pärla
1 st
Vitlöksklyfta
1 paket
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
40 g
Rucola
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1 st
Zucchini
½ burk
Tomatpuré
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
300 g
Tortelloni med ricotta och spenat
(Innehåller Vete, Mjölk, Ägg, Gluten Kan innehålla Blötdjur, Selleri, Nötter, Fisk, Kräftdjur, Senap, Soja)
½ msk
Olivolja (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 4)
½ tsk
Salt (steg 5)
½ msk
Olivolja (steg 5)
Värm ugnen till 220°C/200°C (varmluft).
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Skär zucchini i 2 cm breda stavar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Ringla över olivolja och balsamvinäger och krydda med salt och peppar.
Rosta i ugnen i 15–25 min, eller tills mjuk.
Hetta upp olivolja [½ msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek panko i 3–4 min, tills gyllene och krispig.
Krydda med en nypa salt och peppar och ställ åt sidan i en skål.
Koka pasta i 1–2 min, eller tills ”al dente”.
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [2 dl | 4 dl] i en kopp.
Häll av vattnet, lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
TIPS: ”Al dente” betyder att pastan är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i stekpannan på medelhög värme.
Fräs vitlök, Medelhavets pärla, Vitlöksflörter och tomatpuré [1/2 burk, 2P] i 30 sek, eller tills väldoftande.
Rör ner matlagningsgrädde, grönsaksbuljong, finriven ost och kokvatten [1 dl | 2 dl] och sjud i 1–2 min, eller tills tjocknat.
Vänd i tortelloni och salt [1/2 tsk | 1 tsk].
Skölj rucola.
Bland rucola med olivolja [1/2 msk | 1 msk] och en nypa salt i en skål precis innan servering.
TIPS: Tillsätt mer kokvatten om tortelloni är för torr.
Lägg upp tortelloni i djupa tallrikar.
Toppa med rostad zucchini, pangrattato och rucola.