HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTagliatelle Toscana
topBanner
Tagliatelle Toscana

Tagliatelle Toscana

med rostade grönsaker och spröd pangrattato

Skäm bort familjen med en förförisk toskansk tagliatelle som bjuder på en fantastisk tomatsås med färsk basilika, crème fraiche och vår färdiga kryddblandning Mamas favorit. Tomatsåsen får sällskap i stekpannan av perfekt kokt tagliatelle, och serveras med rostad zucchini, paprika och rödlök, och en krispig vitlökspangratto.

Taggar:VegetariskUnder 650 kcal
Allergener:sellerimjölkägggluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 st

Röd paprika

110 g

Zucchini

1 st

Rödlök

2 st

Vitlöksklyfta

20 g

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

1 portionspåse

Basilika

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

½ paket

Krossade tomater, vitlök & lök

250 g

Tagliatelle

(Innehållerägg, glutenKan innehållaKan innehålla spår av soja, Kan innehålla spår av senap)

4 g

Mamas Favorit

(Innehållerägg)

75 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2832.2961 kJ
Energi (kcal)676.935 kcal
Fett18.938 g
varav mättat10.4 g
Kolhydrater103.5072 g
varav socker18.7 g
Protein23.701 g
Salt3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Rivjärn
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°/200°C varmluft. Koka upp lättsaltat vatten* i en stor kastrull. Skär paprika i tunna strimlor. Skär zucchini [1/2 st, 2P] i tunna halvmånar. Skär rödlök i 1 cm breda klyftor. Placera rödlök, paprika och zucchini på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen, 15-20 min, tills mjuka.

2

Tillsätt pasta till kastrullen med kokande vattnet, och koka under omrörning i 2-3 min, tills ‘al dente’. Spara lite pastavatten* [1 dl | 2 dl] innan du häller av resten. Häll tillbaka pastan i kastrullen tillsammans med en skvätt olivolja* och sätt åt sidan under lock.

3

Finhacka vitlök och basilikablad (spara lite till garnering).

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek panko och riven ost under omrörning tills gyllene, 2-3 min. Tillsätt hälften av vitlöken och stek i 1 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Sätt åt sidan i en skål.

5

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Fräs Mamas favorit och resterande vitlök i 30 s. Tillsätt krossade tomater [1/2 paket, 2P], grönsaksbuljong, sparat pastavatten*, en generös nypa salt* och peppar*. Sjud i 2-3 min på medelvärme, och rör sen i crème fraiche [½ paket, 2P]. Ta av stekpannan från värme och rör i basilika och pasta. TIPS: Häll i en extra skvätt vatten om såsen blir för tjock.

6

Lägg upp pasta i skålar. Toppa med rostade grönsaker, basilika och vitlökspangrattato.