topBanner
Quinoatabbouleh

Quinoatabbouleh

med halloumi och tomat

Denna matiga supersallad är full av gottigheter, och vår skickliga kock Sophie har sannerligen slagit huvudet på spiken med gyllenstekta halloumistrimlor, mogna tomater och quinoa blandad med färsk persilja och salladslök. Toppa din halloumibowl med krämig citronsås och knapriga pumpakärnor och hugg in på denna smakrika och fräscha sommarsallad.

Taggar:SnabbVegetarisk
Allergener:sellerimjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

100 g

Quinoa

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

200 g

Halloumi

(Innehållermjölk)

1 st

Gul paprika

1 st

Gurka

1 st

Citron

1 st

Salladslök

1 påse

Bladpersilja

1 paket

Pumpafrön

½ paket

Gräddfil

(Innehållermjölk)

1 st

Tomat

25 g

Honung

4 g

Panamat

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3040 kJ
Energi (kcal)727 kcal
Fett37 g
varav mättat18 g
Kolhydrater54 g
varav socker23 g
Protein36 g
Salt4 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp en kastrull med vatten*.

Rör i grönsaksbuljong och Panamat när vattnet kokar. Rör i quinoa och koka upp.

Sänk till låg värme och låt sjuda tills storleken på quinoan har dubblats och fröna har delats , 12-15 min.

Häll av vattnet och häll tillbaka quinoan i kastrullen. Ta av värme och ställ åt sidan under lock.

2

Skär halloumi i 2 cm breda skivor.

3

Grovhacka tomat, paprika och gurka.

Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Skiva salladslök tunt. Finhacka persilja (spara lite till garnering).

Blanda gräddfil [1/2 paket, 2 pers], citronzest, en nypa salt* och peppar* i en skål.

VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme när quinoan är klar.

Häll av vattnet från halloumin och dutta bitarna torra med hushållspapper.

Stek halloumiskivor tills gyllene, ca 2 min på varje sida. Tillsätt honung när det återstår 1 min av stektiden och vänd så att halloumin täcks.

5

Blanda en generös skvätt citronjuice med olivolja* i en salladsskål.

Tillsätt quinoa, tomat, paprika, gurka, persilja och salladslök. Krydda med en nypa salt* och peppar* och blanda väl.

6

Fördela quinoatabbouleh mellan era tallrikar och toppa med halloumi och en klick citrondressing.

Garnera med pumpafrön och resterande persilja och servera med citronklyftor vid sidan av.