topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Helbakad halloumi

Helbakad halloumi

med ratatouille, persilja och bulgur

Gör helbakat halloumi i ugnen som får en spännande smak av vår färdiga kryddblandning med det vackra namnet Medelhavets Pärla. Halloumin får sällskap i ugnen av zucchini, aubergine, paprika och tomat som förvandlas till en smakrik ratatouille. Vi serverar halloumi och ratatouille med ljuvligt krämig bulgur som vi blandar med persilja.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Vete
Gluten
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

½

Zucchini

½

Aubergine

1

Paprika

2

Tomat

1

Rödlök

2

Vitlöksklyfta

½

Rosmarin

2

Medelhavets Pärla

200

Halloumi

85

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

1

Bladpersilja

Kruspersilja

4

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

Ingår inte i din leverans

4

Vatten (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)581 kcal
Energi (kJ)2432 kJ
Fett25.89 g
varav mättat15.9 g
Kolhydrater44.27 g
varav socker15.8 g
Protein32.86 g
Salt2.9 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Ugnsform
Kastrull

Instruktioner

Baka grönsaker
1

Sätt ugnen på to 220°C/200°C (varmluft). Tärna zucchini [½ st, 2P], aubergine [½ st, 2P], paprika och tomat i 2 cm stora bitar. Skär rödlök i 1 cm breda klyftor. Plocka och finhacka rosmarinblad [1/2 kvist | 1 kvist]. Finhacka eller pressa vitlök. Blanda grönsaker, rosmarin, vitlök, Mamas favorit, en generös skvätt olivolja*, salt* och peppar* i en ugnsform. Baka i ugnen i 20-25 min. Vänd grönsaker efter halva tiden.

Tillaga halloumi
2

Gnid in halloumi med Medelhavets Pärla [½ paket, 2P]. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Stek halloumi i 1 min på varje sida, eller tills brynt. Lägg över till en plåt med bakplåtspapper och baka i 15-17 min.

Koka bulgur
3

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten* [4 dl | 8 dl]. Tillsätt bulgur och koka i 9-10 min eller tills ‘al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen. TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Hacka persilja
4

Grovhacka persilja.

Blanda bulgur
5

Blanda färdig bulgur med persilja (spara lite till garnering), en nypa salt* och peppar* i kastrullen. Tillsätt även en skvätt olivolja* om du önskar. Skär bakad halloumi i tunna strimlor.

Servera
6

Lägg upp bulgur i skålar. Toppa med rostade grönsaker och halloumistrimlor. Garnera med resterande persilja.