
Gör helbakat halloumi i ugnen som får en spännande smak av vår färdiga kryddblandning med det vackra namnet Medelhavets Pärla. Halloumin får sällskap i ugnen av zucchini, aubergine, paprika och tomat som förvandlas till en smakrik ratatouille. Vi serverar halloumi och ratatouille med ljuvligt krämig bulgur som vi blandar med persilja.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
½
Zucchini
½
Aubergine
1
Paprika
2
Tomat
1
Rödlök
2
Vitlöksklyfta
½
Rosmarin
2
Medelhavets Pärla
200
Halloumi
85
Bulgur
(Innehåller: Vete, Gluten)
1
Bladpersilja
Kruspersilja
4
Mamas Favorit
(Innehåller: Ägg)
4
Vatten (steg 3)

Sätt ugnen på to 220°C/200°C (varmluft). Tärna zucchini [½ st, 2P], aubergine [½ st, 2P], paprika och tomat i 2 cm stora bitar. Skär rödlök i 1 cm breda klyftor. Plocka och finhacka rosmarinblad [1/2 kvist | 1 kvist]. Finhacka eller pressa vitlök. Blanda grönsaker, rosmarin, vitlök, Mamas favorit, en generös skvätt olivolja*, salt* och peppar* i en ugnsform. Baka i ugnen i 20-25 min. Vänd grönsaker efter halva tiden.

Gnid in halloumi med Medelhavets Pärla [½ paket, 2P]. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Stek halloumi i 1 min på varje sida, eller tills brynt. Lägg över till en plåt med bakplåtspapper och baka i 15-17 min.

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten* [4 dl | 8 dl]. Tillsätt bulgur och koka i 9-10 min eller tills ‘al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen. TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Grovhacka persilja.

Blanda färdig bulgur med persilja (spara lite till garnering), en nypa salt* och peppar* i kastrullen. Tillsätt även en skvätt olivolja* om du önskar. Skär bakad halloumi i tunna strimlor.

Lägg upp bulgur i skålar. Toppa med rostade grönsaker och halloumistrimlor. Garnera med resterande persilja.

