HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconIndisk Halloumicurry
topBanner
Indisk halloumicurry

Indisk halloumicurry

med fluffigt ris och mild korianderyoghurt

Ikväll lagar vi en härlig curry med lök, morot, tomat, vitlök, spenat och ingefära. Curryn får fantastisk smak av att kryddas med Tikka Masala och vår färdiga kryddblandning Ginger Ninja. Vi blandar vår färdiga curry med sprödstekt halloumi, och serverar med kokt ris. Vi toppar med svalkande korianderyogurt, och så är maten färdig!

Taggar:SnabbVegetarisk
Allergener:mjölksenapägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Jasminris

200 g

Halloumi

(Innehållermjölk)

1 st

Lök

½ st

Ingefära

1 st

Vitlöksklyfta

2 st

Tomat

1 st

Morot

30 g

Spenat

5 g

Ginger Ninja

(Innehållersenap, ägg)

30 g

Tikka masala

½ burk

Tomatpuré

100 ml

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

1 portionspåse

Koriander

75 g

Yoghurt

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

½ dl

Vatten (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)821 kcal
Energi (kJ)3437 kJ
Fett36.92 g
varav mättat23.1 g
Kolhydrater80.49 g
varav socker17.7 g
Protein35.67 g
Salt6.4 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Rivjärn
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Tärna halloumi i 2 cm stora bitar. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek halloumi under omrörning i 5-6 min, eller tills gyllene. Lägg över till en tallrik.

3

Finhacka lök. Riv ingefära [1/2 st, 2P] och vitlök fint. Riv morot grovt. Grovhacka tomat. Skölj och grovhacka spenat.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Stek lök och morot i 2-3 min. Tillsätt tomat, vitlök, ingefära, tomatpuré [½ st, 2P], tikka masala och Ginger Ninja. Stek i ytterligare 1 min. Sänk till medelvärme. Tillsätt spenat, matlagningsgrädde [½ paket, 2P] och vatten* [½ dl | 1 dl]. Sjud i 4-5 min och smaka av med salt* och peppar*.

5

Grovhacka koriander (spara lite till garnering). Blanda yoghurt, koriander, en nypa salt* och peppar* i en liten skål. Tillsätt halloumi till stekpannan, och se till att den är täckt med sås.

6

Lägg upp ris i skålar. Toppa med halloumicurry och korianderyogurt. Garnera med resterande koriander.