Indisk halloumicurry
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk halloumicurry

Indisk halloumicurry

med fluffigt ris och mild korianderyoghurt

Ikväll lagar vi en härlig curry med lök, morot, tomat, vitlök, spenat och ingefära. Curryn får fantastisk smak av att kryddas med Tikka Masala och vår färdiga kryddblandning Ginger Ninja. Vi blandar vår färdiga curry med sprödstekt halloumi, och serverar med kokt ris. Vi toppar med svalkande korianderyogurt, och så är maten färdig!

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Senap
Ägg
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

150

Jasminris

200

Halloumi

1

Lök

½

Ingefära

1

Vitlöksklyfta

2

Tomat

1

Morot

30

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

5

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

30

Tikka masala

½

Tomatpuré

½

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

1

Koriander

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

3

Vatten (steg 1)

½

Salt (steg 1)

½

Vatten (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)821 kcal
Energi (kJ)3437 kJ
Fett36.92 g
varav mättat23.1 g
Kolhydrater80.49 g
varav socker17.7 g
Protein35.67 g
Salt6.4 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Stek halloumi
2

Tärna halloumi i 2 cm stora bitar. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek halloumi under omrörning i 5-6 min, eller tills gyllene. Lägg över till en tallrik.

Förbered grönsaker
3

Finhacka lök. Riv ingefära [1/2 st, 2P] och vitlök fint. Riv morot grovt. Grovhacka tomat. Skölj och grovhacka spenat.

Koka curry
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Stek lök och morot i 2-3 min. Tillsätt tomat, vitlök, ingefära, tomatpuré [½ st, 2P], tikka masala och Ginger Ninja. Stek i ytterligare 1 min. Sänk till medelvärme. Tillsätt spenat, matlagningsgrädde [½ paket, 2P] och vatten* [½ dl | 1 dl]. Sjud i 4-5 min och smaka av med salt* och peppar*.

Blanda korianderyoghurt
5

Grovhacka koriander (spara lite till garnering). Blanda yoghurt, koriander, en nypa salt* och peppar* i en liten skål. Tillsätt halloumi till stekpannan, och se till att den är täckt med sås.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar. Toppa med halloumicurry och korianderyogurt. Garnera med resterande koriander.