topBanner
Krämig halloumipasta

Krämig halloumipasta

med chili och kålsallad

Härligt vegetariskt pastarecept med maxade smaker. På endast 25 minuter serverar du välkokt spaghetti med en gräddbaserad sås gjord på vitlöksstekt halloumi, chili, lagrad ost, citronzest och persilja. Till detta en fräsch kålsallad och citronklyftor. Ett perfekt sätt att stilla hungern!

Taggar:VegetariskStarkSnabb
Allergener:mjölkglutenselleriägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

200 g

Halloumi

(Innehållermjölk)

250 g

Spaghetti

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av soja)

1 st

Schalottenlök

2 st

Vitlöksklyfta

½ st

Citron

1 st

Chili

1 påse

Bladpersilja

200 ml

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

20 g

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

150 g

Kålmix

Ingår inte i din leverans

2 st

Ägg*

(Innehållerägg)

½ dl

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)4464 kJ
Energi (kcal)1067 kcal
Fett48 g
varav mättat27 g
Kolhydrater106 g
varav socker15 g
Protein48 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Skär halloumi i 1 cm stora bitar. Blötlägg bitarna i en bunke med kallt vatten* - detta drar ur sältan ur halloumin.

Koka upp lättsaltat vatten* i en medelstor kastrull. Koka spaghetti i 7-8 min, eller tills al dente.

Spara pastavatten [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers] till såsen, häll av resten och lägg tillbaka pastan i kastrullen.

2

Finhacka schalottenlök.

Pressa vitlök.

Riv citronzest och dela citronen i klyftor.

Kärna ur och skiva chili tunt. Finhacka persilja.

Häll av halloumibitarna och dutta torra med hushållspapper.

VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs schalottenlök, vitlök och halloumi i 7-10 min tills halloumin är gyllene.

4

Blanda matlagningsgrädde [200 ml, 2 pers | 400 ml, 4 pers], äggulor*, grönsaksbuljong, riven ost, citronzest, chili och hälften av persiljan i en bunke.

Tillsätt blandningen till stekpannan och rör runt i 1 min.

Tillsätt spaghetti och det sparade pastavattnet och rör om väl. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

5

Blanda kålmix, en skvätt citronjuice, olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en salladsskål.

6

Fördela krämig halloumipasta mellan era tallrikar och strö över resterande persilja. Servera med citronklyftor och kålsallad vid sidan av.