topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig halloumipasta

Krämig halloumipasta

med chili och kålsallad

Härligt vegetariskt pastarecept med maxade smaker. På endast 25 minuter serverar du välkokt spaghetti med en gräddbaserad sås gjord på vitlöksstekt halloumi, chili, lagrad ost, citronzest och persilja. Till detta en fräsch kålsallad och citronklyftor. Ett perfekt sätt att stilla hungern!

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Stark
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

250

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

200

Halloumi

250

Spaghetti

1

Schalottenlök

2

Vitlöksklyfta

1

Citron

1

Röd chili

1

Bladpersilja

4

Grönsaksbuljong

20

Finriven ost

150

Kålmix

Ingår inte i din leverans

2

Ägg

½

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)407 kcal
Energi (kJ)1701 kJ
Fett28.92 g
varav mättat17 g
Kolhydrater4.15 g
varav socker3.8 g
Protein29.14 g
Salt3.7 g

Instruktioner

Koka spaghetti
1

Skär halloumi i 1 cm stora bitar. Blötlägg bitarna i en bunke med kallt vatten* - detta drar ur sältan ur halloumin. Koka upp lättsaltat vatten* i en medelstor kastrull. Koka spaghetti i 7-8 min, eller tills al dente. Spara pastavatten [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers] till såsen, häll av resten och lägg tillbaka pastan i kastrullen.

Förbered råvaror
2

Finhacka schalottenlök. Pressa vitlök. Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Kärna ur och skiva chili tunt. Finhacka persilja. Häll av halloumibitarna och dutta torra med hushållspapper. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

Fräs halloumi
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs schalottenlök, vitlök och halloumi i 7-10 min tills halloumin är gyllene.

Laga sås
4

Blanda matlagningsgrädde, äggulor*, grönsaksbuljong, riven ost, citronzest, chili och hälften av persiljan i en bunke. Tillsätt blandningen till stekpannan och rör runt i 1 min. Tillsätt spaghetti och det sparade pastavattnet och rör om väl. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

Smaksätt kålsallad
5

Blanda kålmix, en skvätt citronjuice, olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en salladsskål.

Servera
6

Fördela krämig halloumipasta mellan era tallrikar och strö över resterande persilja. Servera med citronklyftor och kålsallad vid sidan av.