
Kvällen kulinariska resa går till Mexico, och vi bjuder på massor av heta och goda ingredienser! Vi steker halloumi tillsammans med vår fantastiska Tex-Mex kryddblandning som ger osten en helt ny dimension! Vi serverar halloumi med matigt och färgstarkt majsris med tomat och lime, och en stark kålsallad med koriander och jalapeños.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
4
Jorden Runt
(Innehåller: Ägg, Senap)
150
Basmatiris
200
Halloumi
5
Tex-Mex
150
Förskuren spetskål
1
Koriander
½
Jalapeno
1
Majs
2
Tomat
1
Ekologisk lime
½
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
3
Vatten (steg 1)
¼
Salt (steg 1)
¼
Salt (steg 3)

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris, Jorden runt och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Skär halloumi i 2 cm skivor (3 per person) och krydda dem med Tex-Mex. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek halloumi i 5-6 min tills gyllene.

Dela på längden jalapeno [1/2 st, 2P] och kärna ur. Finhacka hälften, och skär resten i tunna skivor. Grovhacka koriander. Blanda spetskål och salt* [¼ tsk | ½ tsk] i en medelstor skål. Massera kålen i 30 sek, tills den har mjuknat. Rör i hackade jalapeno och hälften av koriandern. TIPS: Servera jalapenos vid sidan av om du inte tycker om stark mat.

Riv en generös nypa limezest, och skär sen lime i klyftor. Tärna tomat 1 cm stora bitar. Häll av majs.

Blanda färdigt ris med majs, tomat, limezest, och en stor skvätt limejuice.

Lägg upp ris, halloumi och kålsallad i skålar. Servera med gräddfil [1/2 paket, 2P], resterande limeklyftor och jalapenoskivor. Strö över resterande koriander.