HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHalloumitacos
topBanner
Halloumitacos

Halloumitacos

med avokadoröra, karamelliserad lök och oregano

Funderar du på att åka till Mexiko eller Cypern men kan inte riktigt bestämma dig? Det behöver du inte, för med våra gyllenstekta halloumitacos kan du uppleva båda länders kulinariska himlavalv utan att ens lämna ditt kök. Toppa med karamelliserad lök och frisk avokadoröra.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:senapäggsulfiterglutenmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

25 g

Majonnäs

(Innehållersenap, ägg)

1 st

Avokado

2 st

Tomat

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

2 st

Vitlöksklyfta

8 st

Minitortillas

(Innehållergluten)

1 st

Ekologisk citron

1 g

Torkad oregano

1 st

Gemsallad

200 g

Halloumi

(Innehållermjölk)

1 st

Rödlök

Ingår inte i din leverans

3 tsk

Socker (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)1019 kcal
Energi (kJ)4264 kJ
Fett52.38 g
varav mättat20.3 g
Kolhydrater80.61 g
varav socker20.2 g
Protein38.7 g
Salt4.1 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C/180°C varmluft. Skär halloumi i 1 cm breda skivor. Skiva rödlök och tomat tunt. Pressa vitlök. Bryt av salladsblad.

2

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs rödlök under omrörning, 5-6 min. Tillsätt balsamvinäger och socker* [3 tsk | 6 tsk] och fräs tills löken har karamelliserats, 3-5 min. Lägg över löken i en skål och ställ åt sidan.

3

Blanda lite olivolja*, oregano, en nypa peppar* och hälften av vitlöken i en skål medan löken karamelliseras. Vänd halloumin i marinaden och låt stå tills den ska stekas.

4

Dela citron i klyftor. Dela avokado och ta ut kärnan. Gröp ur köttet och lägg det i en skål. Tillsätt resterande vitlök, majonnäs och en rejäl skvätt citronjuice i skålen och mosa med en gaffel tills slät. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*. 

5

Diska och torka av stekpannan. Hetta upp en ny skvätt olivolja* i den på medelhög värme. Stek halloumi tills gyllene, ca 2 min på varje sida. Värm under tiden tortillas i ugnen i 1-3 min, eller snabbt i micron.

6

Fyll din tortilla med tomat, salladsblad, karamelliserad lök och halloumi. Ringla över avokadoröra och pressa över citronjuice.