
Upplev magnifika smakkompositioner med dessa halloumifritters på morötter, salladslök och chili. Servera dem med majonnäsbaserad asiatisk dressing och kålsallad prydd med knapriga jordnötter.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
4
Vitlöksflörter
150
Kålmix
20
Asiatisk dressing
(Innehåller: Soja, Gluten, Vete, Sesam)
50
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
1
Ekologisk lime
20
Jordnötter
1
Koriander
200
Halloumi
1
Morot
1
Salladslök
½
Röd chili
1
Gurka
2
Ägg (steg 2)
6
Vetemjöl (steg 2)

Riv halloumi och oskalad morot. Skiva salladslök tunt. Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P]. Tärna gurka i 1 cm stora bitar.

Vispa ägg* [2 st | 4 st] och Vitlöksflörter i en bunke. Tillsätt morot, halloumi, salladslök och chili. Blanda ordentligt. Rör i vetemjöl* [1 dl | 2 dl] och en generös nypa peppar*. TIPS: Det är enklast att blanda smeten med händerna.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Forma smeten till fritters (2 per person), och stek i 5-6 min per sida, eller tills de är gyllenbruna och genomstekta. Låt dem sedan rinna av på en tallrik klädd med hushållspapper.

Dela lime i klyftor. Grovhacka jordnötter. Blanda en skvätt olivolja*, en generös skvätt limejuice, en nypa salt* och peppar* i en stor salladsskål. Tillsätt kålmix, gurka och jordnötter, och vänd salladen.

Blanda asiatisk dressing med majonnäs i en skål. Grovhacka koriander.

Fördela fritters och kålsallad mellan era tallrikar. Garnera med koriander och servera med asiatisk majodressing och limeklyftor.

