topBanner
Citron- och honungsstekt halloumi

Citron- och honungsstekt halloumi

med tzatziki och oreganopommes

Skäm bort dig själv med en syndigt god middag i grekisk stil. Spröda hemmagjorda pommes kryddade med aromatisk oregano och halloumi stekt i honung och citron är precis så gott som det låter. Ihop med tzatziki och en fräsch sallad på bl.a. rädisor och spenat ringar du in alla grundsmaker, och serverar en exceptionellt god middag på nolltid!

Taggar:Vegetarisk
Allergener:mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Potatis

1 st

Citron

200 g

Halloumi

(Innehållermjölk)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Gurka

½ påse

Rädisor

1 påse

Salladsmix

25 g

Honung

½ paket

Oregano

75 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2699 kJ
Energi (kcal)645 kcal
Fett30 g
varav mättat17 g
Kolhydrater62 g
varav socker19 g
Protein30 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär potatis i 0,5 cm tunna pommes. Riv citronzest och dela citronen i klyftor.

Lägg pommesen på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja*. Strö över oregano [1/2 paket, 2 pers], citronzest, en nypa salt* och peppar*.

Blanda runt och rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills pommesen är gyllene.

VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

2

Skär halloumi i två skivor per person.

3

Finhacka (eller pressa) vitlök.

Riv gurka och pressa ur vätskan med händerna och lägg i en skål.

Kvarta rädisor [1/2 påse, 2 pers].

4

Blanda gräddfil [1/2 paket, 2 pers], vitlök och gurka i en skål, och krydda med en nypa salt* och peppar*.

Blanda rädisor, salladsmix, en skvätt citronjuice och olivolja* i en skål.

5

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 5 min av pommesens tillagningstid. Stek halloumiskivorna i ca 2 min på varje sida tills de är gyllene.

Ringla över honungen och en skvätt citronjuice när 1 min återstår, och vänd skivorna så de täcks.

6

Fördela oreganopommes, citron- och honungsstekt halloumi och sallad mellan era tallrikar. Servera med tzatziki och citronklyftor vid sidan av.