HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPanerad Halloumi
topBanner
Panerad halloumi

Panerad halloumi

med krämig potatissallad och färsk dill

I kvällens recept har halloumi huvudrollen, och vi bjuder på en fantastisk smakupplevelse när vi panerar den goda osten i panko och vår underbara kryddblanding som vi kallar för Vitlöksflörter. Vi svänger även ihop en krämig potatissallad med crème fraiche, rädisa, schalottenlök och spenat, och så toppar vi med färsk dill.

Taggar:Barnvänlig
Allergener:senapmjölkgluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

400 g

Småpotatis

125 g

Rädisor

1 st

Schalottenlök

60 g

Spenat

12 g

Grov senap

(Innehållersenap)

75 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

1 portionspåse

Dill

200 g

Halloumi

(Innehållermjölk)

4 g

Vitlöksflörter

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

1 st

Ekologisk citron

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 3)

2 msk

Vetemjöl (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 5)

1 msk

Olivolja (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)861 kcal
Energi (kJ)3603 kJ
Fett48.04 g
varav mättat24.8 g
Kolhydrater62.27 g
varav socker8.9 g
Protein37.45 g
Salt4.6 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten*. Halvera potatis (oskalad) och koka i 10-15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet, lägg tillbaka potatis i kastrullen och låt dem svalna.

2

Skär rädisor i tunna skivor. Finhacka schalottenlök. Skölj och grovhacka spenat. Finhacka dill. Halvera citron. Skär halloumi på bredden i 2 cm tjocka skivor (2 per person).

3

Ta fram tre djupa tallrikar. Vispa ägg* [1 st | 2 st] i den ena. Blanda panko, Vitlöksflörter och en generös nypa peppar* i den andra. Lägg vetemjöl* [½ dl | 1 dl] i den tredje. Panera halloumi först i vetemjöl, sen i ägg och sist i panko.

4

Hetta upp en generös skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme - tillräckligt med olja för att täcka botten av pannan. Stek halloumi i 2-3 min på varje sida, eller tills gyllene.

5

Blanda kokt potatis med crème fraiche [½ paket, 2P], senap, citronjuice [1 msk | 2 msk|, rädisor, schalottenlök, spenat, dill (spara lite till garnering), salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar* i en medelstor skål.

6

Lägg upp potatissallad och halloumi på tallrikar. Garnera potatissalladen med resterande dill.