topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Panerad halloumi

Panerad halloumi

med krämig potatissallad och färsk dill

I kvällens recept har halloumi huvudrollen, och vi bjuder på en fantastisk smakupplevelse när vi panerar den goda osten i panko och vår underbara kryddblanding som vi kallar för Vitlöksflörter. Vi svänger även ihop en krämig potatissallad med crème fraiche, rädisa, schalottenlök och spenat, och så toppar vi med färsk dill.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Senap
Mjölk
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

400

Småpotatis

125

Rädisor

1

Schalottenlök

60

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

12

Grov senap

(Innehåller Senap)

½

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

1

Dill

200

Halloumi

4

Vitlöksflörter

30

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1

Ekologisk citron

Ingår inte i din leverans

1

Ägg (steg 3)

2

Vetemjöl (steg 3)

½

Salt (steg 5)

1

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)861 kcal
Energi (kJ)3603 kJ
Fett48.04 g
varav mättat24.8 g
Kolhydrater62.27 g
varav socker8.9 g
Protein37.45 g
Salt4.6 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten*. Halvera potatis (oskalad) och koka i 10-15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet, lägg tillbaka potatis i kastrullen och låt dem svalna.

Förbered råvaror
2

Skär rädisor i tunna skivor. Finhacka schalottenlök. Skölj och grovhacka spenat. Finhacka dill. Halvera citron. Skär halloumi på bredden i 2 cm tjocka skivor (2 per person).

Panera halloumi
3

Ta fram tre djupa tallrikar. Vispa ägg* [1 st | 2 st] i den ena. Blanda panko, Vitlöksflörter och en generös nypa peppar* i den andra. Lägg vetemjöl* [½ dl | 1 dl] i den tredje. Panera halloumi först i vetemjöl, sen i ägg och sist i panko.

Stek halloumi
4

Hetta upp en generös skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme - tillräckligt med olja för att täcka botten av pannan. Stek halloumi i 2-3 min på varje sida, eller tills gyllene.

Gör potatissallad
5

Blanda kokt potatis med crème fraiche [½ paket, 2P], senap, citronjuice [1 msk | 2 msk|, rädisor, schalottenlök, spenat, dill (spara lite till garnering), salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar* i en medelstor skål.

Servera
6

Lägg upp potatissallad och halloumi på tallrikar. Garnera potatissalladen med resterande dill.