I kvällens recept har halloumi huvudrollen, och vi bjuder på en fantastisk smakupplevelse när vi panerar den goda osten i panko och vår underbara kryddblanding som vi kallar för Vitlöksflörter. Vi svänger även ihop en krämig potatissallad med crème fraiche, rädisa, schalottenlök och spenat, och så toppar vi med färsk dill.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
400 g
Småpotatis
125 g
Rädisor
1 st
Schalottenlök
60 g
Spenat
(Kan innehållaSelleri)12 g
Grov senap
(InnehållerSenap)½ paket
Crème fraiche
(InnehållerMjölk)1 portionspåse
Dill
200 g
Halloumi
4 g
Vitlöksflörter
30 g
Panko ströbröd
(InnehållerGluten, Vete)1 st
Ekologisk citron
1 st
Ägg (steg 3)
2 msk
Vetemjöl (steg 3)
½ tsk
Salt (steg 5)
1 msk
Olivolja (steg 4)
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten*. Halvera potatis (oskalad) och koka i 10-15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet, lägg tillbaka potatis i kastrullen och låt dem svalna.
Skär rädisor i tunna skivor. Finhacka schalottenlök. Skölj och grovhacka spenat. Finhacka dill. Halvera citron. Skär halloumi på bredden i 2 cm tjocka skivor (2 per person).
Ta fram tre djupa tallrikar. Vispa ägg* [1 st | 2 st] i den ena. Blanda panko, Vitlöksflörter och en generös nypa peppar* i den andra. Lägg vetemjöl* [½ dl | 1 dl] i den tredje. Panera halloumi först i vetemjöl, sen i ägg och sist i panko.
Hetta upp en generös skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme - tillräckligt med olja för att täcka botten av pannan. Stek halloumi i 2-3 min på varje sida, eller tills gyllene.
Blanda kokt potatis med crème fraiche [½ paket, 2P], senap, citronjuice [1 msk | 2 msk|, rädisor, schalottenlök, spenat, dill (spara lite till garnering), salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar* i en medelstor skål.
Lägg upp potatissallad och halloumi på tallrikar. Garnera potatissalladen med resterande dill.