HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHonungs Och Oreganostekt Halloumi
topBanner
Honungs- och oreganostekt halloumi

Honungs- och oreganostekt halloumi

med pärlcouscous och kryddiga grönsaker

Ikväll lagar vi halloumi som får fantastisk smak av att stekas med honung och oregano. Ett färgstarkt tillbehör med massor av textur är ljuvlig buljonkokt pärlcouscous som vi blandar med paprika, citron och persilja, rostad blomkål och rödlök. Vi toppar med en klick svalkande gräddfil, och så är maten färdig!

Taggar:Vegetarisk
Allergener:mjölksellerigluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 g

Oregano

12.5 g

Honung

75 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 st

Röd paprika

4 g

Panamat

1 st

Rödlök

275 g

Blomkål

200 g

Halloumi

(Innehållermjölk)

170 g

Pärlcouscous

(Innehållergluten)

1 portionspåse

Bladpersilja

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Ekologisk citron

Ingår inte i din leverans

efter behov

Smör* (steg 2)

(Innehållermjölk)

4 dl

Vatten* (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3419.0288 kJ
Energi (kcal)817.1675 kcal
Fett30.7763 g
varav mättat18.5 g
Kolhydrater83.1664 g
varav socker24.4 g
Protein40.2495 g
Salt4 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Rivjärn
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär rödlök i 2 cm breda klyftor. Dela blomkål i små buketter. Placera grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Strö över Panamat och ringla över olivolja*. Rör om och rosta i ugnen, 18-20 min, eller tills mjuka.

2

Finhacka (eller pressa) vitlök.Hetta upp en klick smör* och en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt vatten* [4 dl | 8 dl] och grönsaksbuljong och koka upp. Sänk till medelvärme, rör i pärlcouscous och sjud i 12-15 min, eller tills den är mjuk, men fortfarande har tuggmotstånd.

3

Finhacka persilja. Tärna paprika i 2 cm stora bitar. Skär halloumi i 1 cm tunna skivor. Riv en nypa citronzest och skär sen citron i klyftor. Blanda gräddfil [1/2 paket, 2P] och en skvätt citronjuice i en skål. Smaka av med salt* och peppar*.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek halloumi i 2 min per sida, eller tills gyllene. Tillsätt honung [1/2 paket, 2P] och en generös nypa oregano. Stek i 1 min, vänd då och då. Krydda med salt* och peppar*.

5

Blanda färdigrostade grönsaker med pärlcouscous, paprika, citronzest och persilja (spara lite till garnering) i stor skål. Ringla över en skvätt olivolja* och smaka av med salt* och peppar*. 

6

Lägg upp pärlcouscous och grönsaker på tallrikar. Toppa med halloumi och en klick citrongräddfil. Garnera med persilja.